Eren al voltant de les 10.30 hores del passat dissabte, 28 de setembre, quan veïnes i veïns es congregaven a l’aparcament del Poliesportiu Municipal de Bétera amb membres de la Fundació Limne, per a dur a terme el projecte “mans al riu“.

Membres dels scouts de ‘Rebalsadors‘, voluntaris que realitzen cada dissabte la caminada per a netejar el barranc de plàstics sota el nom “Plàstic Zero”, autoritats i altres ciutadans, van dirigir-se al barranc del Carraixet per a, entre totes i tos, realitzar una neteja del tram comprés entre el Poliesportiu de Bétera i el pont de l’Ecoparc.

Es tracta d’una jornada de neteja de rius que s’organitza anualment a diferents localitats i que pretén visibilitzar i sensibilitzar sobre l’estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels nostres residus.

La Fundació Limne és una entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d’ecosistemes mitjançant la participació ciutadana.

Durant el transcurs de la jornada els monitors van informar les persones participants sobre la destinació que correspon a cada residu i, també, sobre els eco-parcs de Bétera. Per a la neteja es va facilitar als assistents guants i bosses per a la separació selectiva de les deixalles que s’anaven trobant. Així, s’anaven classificant, segons el grup social que les genera. Durant la neteja, els voluntaris se sorprenien de la classe de residus que la gent deixa al barranc. Algunes d’aquestes deixalles es poden veure a les imatges.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia