Un 72,6% dels joves valencians de 14 i 18 anys consumeix alcohol amb freqüència i el 37% d’ells mitjançant “fartades”, un “tòxic social” que pot causar un greu impacte sobre la seua salut perquè provoca danys en el cor i cervell, genera dependència i violència i augmenta el risc de patir càncer.

Així ho alerta l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) de València, que davant esta “alarmant situació” en la Comunitat, la tercera a Espanya amb major numere d’adolescents consumidors, ha llançat una campanya que pretén revertir esta realitat des de la conscienciació i el diàleg i se centra en la pèrdua d’autonomia i de control com a valors negatius associats al consum d’alcohol.

“Per 7 Raons no sóc motxilla” és el nom de la iniciativa que, a través de les etiquetes #per7raons i #nosoymochila, pretén que els usuaris participen a través de les xarxes socials aportant les raons per les quals no beure alcohol i la imatge de la campanya és un motxilla, que simbolitza una cosa pesada, una càrrega que no pot valdre’s per si mateixa.

També ha preparat un vídeo dirigit a pares, mares i educadors, ja que un 48% dels joves reconeix que els seus progenitors “li permeten” consumir alcohol, en la qual llancen el missatge que “si normalitzes l’alcohol, ells també el faran”.

El vicepresident de la AECC València, Antonio Llombart, ha advertit que el problema de l’alcoholisme s’inicia en les “primeres edats”, ja que l’edat mitjana de començament són els 14 anys, és la substància tòxica amb menor percepció de risc i en moltes ocasions s’associa al consum de tabac, la qual cosa provoca una situació sociosanitària “més greu”

Imprimir article
Comenta aquesta notícia