El dia de la Comunitat Valenciana s’acosta i per a això Bétera ha preparat un bon nombre d’actes i activitats perquè tots els veïns celebren la festivitat dels valencians. Una de les novetats d’enguany serà que pro primera vegada, Jaume I i Na Violant d’Hongria, consellera i confident del Rei Jaume I, desfilaran pel nostre municipi el diumenge 6 d’octubre a les 12 hores des de la plaça de la glorieta de Bétera fins al passeig de l’Albereda.

En esta gran desfilada triomfal del Rei Jaume I, i tota la seua Cort, participaran les associacions culturals del municipi: Xe que Burrà, Banda del Centre Artístic Musical de Bétera, Rondalla i balladors de Pensat i Fet, Grup de Ball de la Falla Gran Via de l’Est, cavalls, joglars, bufons, músics, trobadors, soldats, xanquers, dromedaris, i un llarg etc. Es finalitzarà amb les actuacions de les associacions i amb la veu de Xavier de Bétera i Nelo el Cego acompanyats per la rondalla.

Programa d’actes

Així doncs, durant els dies 4, 5 i 6 d’octubre un gran mercat medieval i reconstrucció històrica en l’Albereda del municipi per a transportar a l’edat mitjana a veïns i visitants de Bétera. En este mercat es podrà trobar: llocs artesanals, zona gastronòmica, espectacles eqüestres, espectacles de carrer, bufons o trobadors, entre altres. La seua instal·lació serà en l’Albereda i el seu accés serà gratuït.

El divendres 4 d’octubre, a les 17.00 hores donaran començament les activitats del mercat i la recreació històrica i fins a les 22.00 hores estaran presents les activitats musicals, els tallers o els teatres de marionetes.

El dissabte 5 d’octubre, les activitats donaran començament a les 11.00 hores. Durant esta jornada podrem trobar tallers, combats, desfilades o passades itinerants. També estaran actives fins a les 22.00 hores.

I el diumenge 6 d’octubre, també es donarà començament a les 11.00 hores. A les 12.00 hores es podrà presenciar una desfilada triomfal del Rei Jaume I i tota la seua cort. Durant el matí també trobarem tallers de manualitats o de degustació. A la vesprada, l’esgrima i els visuals circenses seran els protagonistes. I com a tancament del mercat, a les 21.00 hores, tindrà lloc una desfilada de foc i comiat “Volcanus”, on el foc ballarà al ritme de la música.

Tradicional processó cívica 

El dia 8 d’octubre, a les 19.30 hores es durà a terme la tradicional processó cívica pels carrers del poble sent la seua eixida des de l’edifici municipal Casa Nebot, finalitzant en el passeig de l’Albereda. A continuació, al voltant de les 21.30 hores hi haurà una mascletà nocturna i per a finalitzar este dia a les 23.30 hores l’orquestra “Seven Crashers” amenitzarà la nit del dimarts.

Foto portada: Culthisme.com

Imprimir article
Comenta aquesta notícia