La maquinària de les noves eleccions generals s’ha tornat a posar en marxa ens agrade o no. L’objectiu és que tots, estiguem on estiguem, puguem exercir el nostre dret al vot el pròxim 10 de novembre.

Vos facilitem la informació necessària per a poder votar a distància i no trobar-nos amb cap contratemps.

Primer:

El termini per a sol·licitar el vot per correu per a les eleccions generals del 10 de novembre es va obrir el 24 de setembre, data de la publicació de la convocatòria dels comicis. La Llei orgànica del Règim Electoral General (LOREG) estableix que este termini s’estén fins a el desé dia anterior a la votació, és a dir, fins a el 31 d’octubre.

Segons informa Correus, la sol·licitud del vot per correu haurà de presentar-se personalment i en imprés oficial en qualsevol oficina de correus fins a aqueix dia inclusivament, en l’horari habitual d’obertura.

Segon:

El següent pas serà la recepció per part del votant de la documentació necessària per a exercir el sufragi per correu (certificat d’inscripció en el cens, paperetes, sobres i una fulla explicativa), que li arribarà per correu certificat. Això es produeix entre el 28 d’octubre i el 3 de novembre.

Tercer:

L’últim pas serà quan l’elector present tota la documentació (el certificat d’inscripció en el cens i els sobres amb els vots) en Correus. La data límit per a exercir el dret al vot serà el 6 de novembre.

Estes dates, establides per la llei electoral, poden patir modificacions per decisió de la Junta Electoral Central, que ja en les eleccions d’abril del 2019 va ampliar els terminis per l’alt nombre de sol·licituds.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia