El sindicat CSIF adverteix de la massificació que pateix l’Institut d’Ensenyament Secundari (IES) Les Alfàbegues, a Bétera, ja que entre alumnat de cicles de Formació Professional i de Secundària compta amb al voltant de 1.300 estudiants a pesar que les seues instal·lacions van ser dissenyades per a 600. La central sindical avisa que instal·lar barracons no és una solució i urgeix a edificar un nou institut.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha sol·licitat a la Direcció General de Centres de Conselleria d’Educació una reunió per a abordar aquesta qüestió. El sindicat instarà a agilitar les obres d’un nou centre, previstes en el Pla Edificant però que han quedat paralitzades per un problema amb els terrenys.

CSIF lamenta que la solució adoptada per Conselleria haja consistit a instal·lar al setembre aules prefabricades o ´barracons´ al pati del centre, “que no deixa de ser un pegat que perpetua una situació insostenible”. Esta circumstància genera un doble problema, com relata el sindicat, ja que “la qualitat de l’ensenyament es veu notablement afectada perquè l’alumnat no disposa d’espai suficient ni dins de les aules ni al pati”.

Falta de conserge 

La central sindical relata que a esta situació se suma la falta de substitució d’un conserge als matins des de finals del passat curs. Este fet provoca que existisca solament un professional realitzant esta labor, la qual cosa obliga l’equip directiu a “assumir per torns tasques que no li corresponen, afegides a les seues pròpies, que ja de per si mateix són moltes i amb uns horaris molt ajustats”.

El sindicat recorda que l’IES Les Alfàbegues, per número d’alumnat, hauria de comptar amb tres places de conserge als matins, quan alberga una població escolar que ronda els 900 estudiants. No obstant això, únicament existeixen dos i una d’elles fa mesos que no està coberta. La central sindical urgeix a reforçar consergeria i escometre les obres per a construir un nou institut a Bétera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia