Fa just una setmana que la piscina municipal de Bétera va ser oberta de nou als usuaris després de diversos mesos tancada al públic en els quals s’ha renovat totalment la coberta amb l’objectiu de millorar el seu aïllament, però a més s’ha actuat sobre molts altres aspectes que milloraran el dia a dia dels usuaris.

Les obres han sigut finançades pel Pla Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació de València i han ascendit a 251.749 euros. Amb esta inversió s’ha impermeabilitzat i aïllat la coberta  i s’han substituït les lluernes, a més, s’ha construït una coberta en e l‘Hort de les Alfàbegues per a protegir el cultiu de les monumentals plantes.

Este projecte es va posar en marxa durant l’anterior legislatura i han finalitzat ara. La regidora de Manteniment d’Edificis Públics, Eva Martínez (C’s), ha heretat este projecte que ha patit modificacions i algun sobrecost degut al mal estat en el qual es trobava la coberta, “al principi s’anava a aprofitar la xapa, però quan van començar a desmuntar es van adonar que estava feta pols, només quedava la pintura. Pel que s’han canviat les xapes amb un gruix superior al que s’anava a col·locar i la claraboia, també ha hagut de ser més ample del que marcava el projecte inicial”.

“Jo hauria inclòs en el projecte altres qüestions com els ancoratges del tub de l’aire condicionat, que pintats haguera donat un aspecte més net i a futur, col·locaria una passarel·la perquè els operaris puguen accedir amb facilitat a les parts altes, per a canviar llums o arreglar les finestres, que no funcionen correctament. També canviaria el sòl de les graderies, però no ha sigut possible fer-lo en esta intervenció”, explica Eva Martínez.

Abans de la seua reobertura també es va actuar sobre els desperfectes dels vestuaris: s’han arreglat els banys, instal·lat assecadors de pèl nous i arreglat les dutxes dels xiquets perquè totes puguen ser utilitzades amb normalitat.

Plans de futur per a la piscina municipal 

Les obres d’aïllament han acabat però la nova regidora ja anuncia que barallarà molt” per a poder millorar este edifici municipal, “m’agradaria aprofitar tots els metres quadrats que encara hi ha disponibles per a construir una sala de gimnàs amb màquines. Juntament amb els tècnics hem valorat l’opció de construir la sala on ara estan les plaques solars. Les plaques, que serveixen per a calfar l’aigua de la piscina no es llevarien, es pujarien a la nova terrassa. També m’agradaria aprofitar el soterrani per a construir un spa, hi ha lloc de sobres per a poder construir dos o tres gots de piscina més”, explica.

Conciliació vida familiar i laboral 

Altra de les opcions que remena Eva Martínez és aprofitar la zona on ara només hi ha mesos i cadires per a construir una xicoteta sala de jocs en la qual “mares i pares puguen vindre a nadar mentre els xiquets es queden en allí atesos per una monitora. Tot això cal pensar-ho bé, però es pot fer, no és tan complicat i crec que és el que les veïnes i veïns de Bétera es mereixen”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia