La Mesa de Diàleg Faller va celebrar ahir la segona de les reunions dedicades a elaborar el ban municipal que regularà el dia a dia de les Falles de 2020, després que en abril n’hi haguera una primera amb tots els agents, que ja van poder realitzar les seues propostes de millora sobre la reflexió de les Falles d’enguany. L’objectiu és revalidar el consens aconseguit les passades Falles, quan tots els agents van secundar el ban faller.

Representants socials i del món faller han compartit taula amb representants i personal tècnic de l’Ajuntament de València en una jornada en què el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha proposat que el ban faller reculla de forma explícita la prohibició de fer botellot durant les festes grans de la ciutat, incloses les zones a les demarcacions falleres on sí està autoritzada la venda i consum de begudes alcohòliques.

Tots els agents presents han secundat la proposta que permetrà que el consum es produïsca només a les barres instal·lades per les comissions falleres. “Volem continuar avançant en la millora de la convivència en Falles i per això cal felicitar a tots els agents pel consens abastat hui, que implica que el botellot no estarà permés tampoc en Falles i que el consum, sempre responsable, només es podrà realitzar a les zones autoritzades a les comissions”, ha especificat Fuset.

El regidor, que ha presidit esta sessió d’una Mesa de Diàleg integrada per entitats veïnals, de comerciants, consumidors, comerciants i empresaris, ha destacat també altres propostes abordades en la trobada de hui que també han sigut ben acollides per tots els participants, com ara l’aposta pels gots de paper, de bioplàstic o de plàstic reutilitzable, per a evitar així els de plàstic d’usar i tirar; un nou reforç dels urinaris, amb nova senyalètica inclosa sobre els que han de col·locar tant l’Ajuntament com les comissions falleres, en compliment de la llei autonòmica d’espectacles, i l’exigència a orquestres i discomòbils de disposar de limitadors de decibels que permetran un control acústic major, redundant així en una reducció de les molèsties que hi ha darrere de la major part de les queixes veïnals.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia