La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de l’Entitat Pública de Saneament d’Aigües Residuals (Epsar), està realitzant les proves de funcionament de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Bétera, després de les obres d’ampliació i modernització.

El projecte, que es va iniciar el febrer de 2018 i finalitzarà el pròxim mes de novembre, ha contat amb una inversió total de 7.904.499 euros, i està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Les obres han consistit en l’ampliació i modernització de l’estació, mitjançant l’execució d’una nova línia de 3.475 metres diàrias cúbics, consiguint que actualment la planta pot tractar un caudal total de 5.800 m3/dia, augmentant així la capacitat de tractament.

A més a més, les millores permeten complir un dispòs a la directiva europea sobre el tractament de les aigües residuals urbanes, reduint també l’element de carboni de la gràcia depuradora, junt a altres mesures d’eficiència energètica, la implementació d’una instal·lació de generació. d’energia solar per a l’autoabasteciment.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia