Ahir divendres Bétera va acollir un gran esdeveniment. Doncs, es va inaugurar un gran Mercat Medieval d’accés gratuït que romandrà en l’Albereda de Bétera fins al pròxim diumenge, 6 d’octubre. Aquest mercat de grans dimensions i reconstrucció històrica s’ha instal·lat en la citada esplanada per a commemorar el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.
El mercat obria les seues portes a les 17.00 hores, amb diverses activitats. Al voltant de les 19.00 hores les autoritats municipals procedien a la inauguració oficial d’aquest esdeveniment, fent un recorregut guiat i narrat per un expert de l’època medieval per tot el recinte. Durant aquest recorregut per cada expositor van estar acompanyades per les Obreres i el president dels Majorals de 2020, així com el President de Junta Local Fallera i les Falleres Majors de Bétera de 2019, i la presidenta d’ASFANA.

Després de la visita pels estands arribava l’hora d’escoltar a Xavier de Bétera i la rondalla, en l’escenari de concerts. Els diversos espectacles al voltant dels expositors van continuar fins a les 22.00 hores, moment en què tancava el mercat les seues portes fins hui dissabte a les 11.00 hores.

En aquest mercat es pot trobar, entre altres: llocs artesanals, zona gastronòmica, espectacles eqüestres, espectacles de carrer, joglars, animals de granja, exposicions d’oficis, bufons, trobadors, músics, exposició de tortures, campaments de soldats i cavallerissa, racó infantil, cercavila, i més de 80 espectacles diferents.

Hui dissabte els diferents actes i activitats seguiran, sent un dels espectacles més esperats el concert sobre l’escenari de “El ball de Torrent” a càrrec del grup de danses Alimara, 60 ballarins en escena, músics de tabal i dolçaina, cant en directe i molt més.

A més a més, demà diumenge, per primera vegada, Jaume I i Na Violant d’Hongria, consellera i confident del Rei Jaume I, desfilaran pel nostre municipi a les 12.00 hores des de la plaça de la glorieta de Bétera fins al passeig de l’Albereda.

En aquesta gran desfilada triomfal del Rei Jaume I, i tota la seua Cort, participaran les associacions culturals del municipi: Xe que Burrà, Banda del Centre Artístic Musical de Bétera, Rondalla i balladors de Pensat i Fet, Grup de Ball de la Falla Gran Via de l’Est, cavalls, joglars, bufons, músics, trobadors, soldats, xanquers, dromedaris, i un llarg etc. Es finalitzarà amb les actuacions de les associacions i amb la veu de Xavier de Bétera i Nelo el Cego, acompanyats per la rondalla.

A les imatges adjuntes podeu trobar la programació completa dels pròxims dies, fent clic a cada foto per a ampliar i veure millor totes les activitats preparades. A més a més, al llarg d’aquests dies us oferirem diverses fotogaleries d’imatges i vídeos sobre les diferents jornades d’aquest gran Mercat Medieval.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia