Les brigades forestals de la Diputació de València han représ, des de l’1 d’octubre, el pla de treball habitual per als mesos de tardor, hivern i primavera. Així, una vegada passat el període de màxim risc d’incendis forestals, els efectius de Divalterra dedicaran la totalitat de la seua jornada laboral habitual a la prevenció d’incendis forestals mitjançant treballs de silvicultura preventiva.

Quant als diumenges i festius, a més dels dies en què s’establisca el nivell de preemergència 3 per risc extrem d’incendis forestals, les brigades realitzaran exclusivament labors de vigilància, tant des dels punts fixos d’alta visibilitat com a través de rutes expressament dissenyades.

Les principals tasques silvícoles desenvolupades per les brigades forestals se centren en l’adequació de zones d’interfície urbana-forestal, l’obertura i manteniment de faixes auxiliars i àrees tallafocs, i actuacions a l’entorn de pistes forestals, llits i barrancs.

La valoració i priorització d’estos treballs es duu a terme des d’una comissió de seguiment en la qual estan representats el Consorci Provincial de Bombers, el servei de Medi Ambient de la Diputació de València i el servei de Brigades Forestals de Divalterra.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia