La campanya per a les eleccions generals del 10 de novembre en la Comunitat Valenciana se centrarà en col·locar missatges en xarxes socials i a celebrar actes sectorials o de xicotet format, mentre que el pressupost serà menor que en les del 28 d’abril i es veuran menys cartells i banderoles. Alguns partits ja han posat en marxa la maquinària electoral i uns altres estan fent els primers passos per a encarar la nova cita electoral, que aquesta vegada no coincideix amb els comicis autonòmics, com va ocórrer fa cinc mesos.

PSPV: actes amb Pedro Sánchez 

Els socialistes valencians preparen una campanya “molt similar” a la d’abril: actes amb Pedro Sánchez en llocs grans (en principi a València, amb unes 1.500 persones, i a Alacant); de format més reduït amb ministres, diputats i membres del Consell, sobretot a l’aire lliure, i el mateix nombre d’actes que fa cinc mesos.

El PSPV ja ha registrat les seues candidatures en la Junta Electoral i repetirà comité electoral, amb José Muñoz al capdavant, qui afirma que faran molt de recalcament en xarxes socials, que permeten segmentar missatges, i assegura que la militància està “molt mobilitzada” i amb les “piles carregades”, malgrat la repetició dels comicis. El discurs polític el centraran en defensar la “centralitat política del PSOE” i en què no hi ha alternativa de govern que no passe per aquest partit, i preveuen “molt estalvi” en cartelleria.

PPCV: actes sectorials 

Els populars valencians preparen una campanya centrada en actes amb la societat civil i sectors concrets, més que grans actes amb afiliats, encara que “segur” que Pablo Casado vindrà a la Comunitat Valenciana i també “molts càrrecs” de la direcció nacional.

El comité de campanya el dirigeix de nou Eva Ortiz, qui precisa que es bolcaran en les xarxes socials, que permeten interactuar i que els missatges arriben a més llocs de forma menys costosa, en una campanya amb menys pressupost que el 28A, perquè la ciutadania està “molt cabrejada” per les noves eleccions i la despesa que comporten.

La desocupació, la inestabilitat política i la desacceleració econòmica centraran el discurs d’un PPCV que encara no ha registrat les seues llistes però la militància de les quals presenta “bon estat d’ànim: sabem que pujarem”, afirma Ortiz.

Podem: campanya austera

Una campanya “especialment austera”, amb un pressupost “bastant reduït” i basada en actes de proximitat, amb molt de “cara a cara” i d’explicació pedagògica de les polítiques aplicades és el que preveu Podem, partit que repeteix coalició amb EU i les candidatures amb les quals va concórrer a l’abril.

El secretari d’Anàlisi Política de Podem i membre del comité de campanya, Ferran Martínez, explica que els discursos polítics se centraran en “aparcar una mica l’encreuament d’acusacions” i reivindicar els governs autonòmics on han sigut possibles acords de coalició.

Portaveus nacionals del partit, encara per concretar, visitaran la Comunitat durant una campanya que serà “ràpida” (durarà una setmana menys) i on les xarxes socials seran també “fonamentals”.

Compromís, C’s i Vox encara comencen a perfilar la campanya 

La resta de partits tenen menys avançada l’organització electoral:

Compromís, que acaba de firmar el seu acord amb Més País per a concórrer en la coalició “Més Compromís”, està encara tancant les llistes i organitzant una campanya que tindrà menys actes i menys pressupostos que a l’abril, i en la qual Joan Baldoví serà el protagonista, encara que s’espera la visita d’altres partits que integren la coalició.

Ciutadans repeteix les candidatures d’abril i afirma que farà una campanya “de carrer” per a explicar el projecte del partit i intentar mobilitzar als seus votants, amb el suport de l’afiliació i dels càrrecs del partit.

I Vox encara està designant els equips de treball i el responsable de la campanya electoral, que oficialment començarà l’1 de novembre i finalitzarà el dia 8.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia