L’Hospital La Fe de València ha realitzat 11 trasplantaments cardíacs en els últims 30 dies, el que suposa una mitjana d’1 trasplantament cada 3 dies. Estes xifres demostren que l’Hospital La Fe es troba en l’avantguarda de trasplantaments cardíacs, ja que a Espanya la mitjana de trasplantaments per centre hospitalari és, aproximadament, de 2 en un mes. Fins ara, el rècord el tenia el mateix Hospital La Fe amb 8 trasplantaments en 30 dies.

El doctor Luis Almenar, responsable de la Unitat d’Insuficiència Cardíaca i Trasplantament de l’Hospital La Fe, ha volgut destacar que “este resultat demostra la rellevància del treball realitzat pels serveis implicats en el trasplantament cardíac de l’Hospital La Fe com són cirurgia cardíaca, cures intensius, anestèsia i reanimació, coordinació de trasplantaments i cardiologia, tant pediàtrica com adulta”.

També cal afegir que estes xifres poden obtenir gràcies a la solidaritat i donació altruista de la població valenciana, que en els últims anys han fet créixer les donacions de cor a la Comunitat Valenciana.

Pel que fa a l’activitat trasplantadora, en el que anem d’any s’han realitzat 27 trasplantaments cardíacs i s’han implantat 2 assistència ventriculars de llarga durada. Són procediments complexos que estan completament integrats i interioritzats en tots els serveis de l’hospital i per tots els professionals sanitaris.

Líder nacional en trasplantaments de cor

Durant el passat any 2018, l’Hospital La Fe va realitzar 34 trasplantaments de cor, xifra que el situa com el centre espanyol que va dur a terme major nombre d’estes intervencions.

El 16 de novembre de 1987 es va realitzar el primer trasplantament cardíac a la Comunitat Valenciana a l’Hospital La Fe, a una dona de 30 anys. Des de llavors, el centre hospitalari ha ocupat els primers llocs en el rànquing nacional pel que fa al nombre de trasplantaments realitzats, segons l’ONT (Organització Nacional de Trasplantaments).

Des de llavors, 900 pacients han estat trasplantats de cor en este centre sanitari. Durant els primers anys, la mitjana de trasplantaments portats a terme era de dos a l’any, mentre que actualment la mitjana anual és de 33, el que el situa com un dels centres espanyols amb major nombre de trasplantaments de cor per any.

A més, l’Hospital La Fe realitza, al voltant, del 10% de tots els trasplantaments cardíacs a Espanya i és un dels dos únics centres espanyols acreditats per realitzar trasplantaments cardiopulmonars. En els últims 10 anys s’han practicat 12 trasplantaments combinats de cor i pulmons.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia