El Rei Jaume I i la Reina Na Violant d’Hongria van desfilar ahir pels carrers de la localitat de Bétera fins l’Albereda, on van ser rebuts entre aplaudiments i crits de joia dels milers de veïns i veïnes que allí es trobaven després d’haver conquerit el regne de València, i amb això, les terres de Bétera.

Van fer una entrada triomfal, a cavall, i acompanyats de tota la seua cort per a delit de tots els assistents que van gaudir d’este espectacle, que a més va comptar amb l’actuació de diverses associacions de la localitat com la colla Xe que burra, la Banda del Centre Artístic musical de Bétera i la rondalla de balladors de Pensat i Fet i de la falla de l’Est, que van acompanyar la comitiva reial durant tot el recorregut i van acabar actuant en l’Albereda.

El Rei Jaume I i la Reina Na Violant, van lliurar les claus de la ciutat a l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, qui les va rebre acompanyada per bona part dels regidors del seu equip de govern. Per acabar, Jaume I va llegir, en perfecte castellà, la “carta pobla de Bétera” que data de l’any 1.400, “en qualitat de rei dic i faig saber que és la meva voluntat que la història i patrimoni d’esta estimada plaça d’armes de bétera perdure amb el temps i prospere any rere any, és per això que, ja havent conquerit el regne de València amb l’ajuda dels meus cavallers, la convivència entre musulmans i cristians siga una realitat fefaent en esta localitat “.

Tot això embolicat per l’ambient festiu del mercat medieval recreat per celebrar el 9 d’octubre a Bétera este cap de setmana. “El mercat ha estat ple tot el cap de setmana, la gent de Bétera ha baixat i ha participat, de manera que estem molt contents”, explicava a betera.com el regidor de Festes, Manuel Pérez.

“Hem apostat per esta reconstrucció i la veritat és que ha sigut un encert, crec que l’any que ve podem millorar-lo, ho he parlat amb l’alcaldessa, podem ampliar-lo i oferir altres activitats. Creiem que cal fomentar-lo perquè la gent del poble el vol. Es tracta d’una manera d’apropar la nostra història i tradicions als més menutsperquè ells conserven les seues arrels “, declarava el regidor popular.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia