La vespra de el Dia de la Comunitat Valenciana ha sigut la triada per la Fundació BIOPARC València per a celebrar “La nit de les rates penades”. Així, hui dimarts 8 d’octubre, des de les 17.45 a les 20.30 hores, tindrà lloc aquesta activitat.

Aquesta iniciativa donarà respostes, entre altres, a preguntes com: Existeixen els vampirs?, Les rates penades transmeten la ràbia?, Per què en l’escut de València hi ha una rata penada? S’eliminaran mites i llegendes negres que han portat entre moltes causes al preocupant estat actual d’amenaça en què es troben les ratapinyades.

Aquesta proposta tan especial té les places limitades i és necessari realitzar la inscripció a través de la web de BIOPARC, amb un preu de 3€ adults i 2€ infantil, sent l’edat mínima 8 anys. La recaptació és solidària i l’activitat inclou un itinerari pel parc de Capçalera en el qual, guiats per especialistes i utilitzant detectors tecnològics, es realitzarà una cerca per a intentar “veure i escoltar” a les ratapinyades.

El compromís de BIOPARC amb les espècies en perill d’extinció no solament es dirigeix als animals d’hàbitats llunyans, sinó que busca una forta vinculació amb la vida silvestre del nostre entorn. I aquest és el cas de les ratapinyades, ja que en la Comunitat Valenciana tenim 24 espècies i dues d’elles en perill d’extinció. La rata penada és un animal emblemàtic per als valencians i està present en les insígnies d’institucions.

La promoció “amb causa” BIOdies que el parc valencià va posar en marxa al setembre i que pretén integrar a la societat en la preservació de la naturalesa, a través de la Fundació BIOPARC amb l’aportació de “+1€” en cada entrada, enguany va triar la ratapinyada per a fer partícip a la societat en la seua protecció.

Des d’aquest dissabte, tots els dies fins a a el 13 d’octubre són BIOdies.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia