Després de l’aturada del mes de setembre, ahir dilluns es va celebrar el ple ordinari corresponent al mes d’octubre. La tradició mana que durant els 100 primers dies de legislatura els partits de l’oposició deixen treballar al nou govern sense crítiques, i el nou govern fixe les línies de govern més important. Doncs bé, els dies de cortesia han acabat i ahir al saló de plens del Castell va tornar a viure amb intensitat el debat sobre qüestions importants per al municipi.

En l’ordre del dia es van aprovar qüestions com un expedient sobre reclamació formulada pel contractista GARBIALDI S.A. sobre el cost de reparació de la maquinària adquirida. Un punt en el qual es va abstenir el PSOE i Vox va votar en contra per considerar que l’empresa de recollida de residus era “conscient de l’estat de la maquinària”.

En l’apartat d’Hisenda es va aprovar una modificació de crèdit amb l’objectiu de dotar a les tres associacions de dones de la localitat del seu corresponent subvenció.

El portaveu de Vox, Fidel Valcarce, va ser el protagonista de en el torn de les mocions. De les tres presentades, dues va haver de retirar-les, i la tercera, una proposta per rebaixar l’IBI de l’aprofitament de l’energia solar, va haver de deixar-la sobre la taula per tractar-se d’una moció incompleta en faltar el necessari informe d’impacte econòmic que esta rebaixa suposaria sobre les arques municipals.

La impossibilitat d’aprovar esta moció per la falta d’informes que exigeix ​​la llei, va recordar una altra moció presentada pel PP en la passada legislatura i inclosa en el seu programa electoral: la baixada de l’IBI. 

Compromís va preguntar també pels rumors de que la parcel·la designada per a la construcció d’un nou institut havia sigut desestimada. Una informació que va desmentir el regidor d’Educació.

El debat es va tensar quan el regidor de Compromís, Jose Rodado, va felicitar el partit Mas Camarena pels 21 punts de l’acord de govern en què, segons va dir, les urbanitzacions “eixien guanyant”.

On sí hi va haver unanimitat és a destacar l’esforç realitzat en els últims mesos per la regidoria de Neteja Viària de Gloria Campomanes per acabar amb els desbordaments dels contenidors i la brutícia d’alguns punts del municipi.

Vídeo resum amb les intervencions i el debat

Imprimir article
Comenta aquesta notícia