Dimarts, vespra del Dia de la Comunitat Valenciana, Bétera va celebrar el 9 d’Octubre amb una multitudinària processó cívica en la qual com cada any, han participat multitud d’associacions culturals de la localitat que han fet possible que un any més, haja tornat a ser un gran esdeveniment.

Música, danses tradicionals, gegants i capgrossos i com no, pólvora. La processó cívica va partir a les 20 hores de Casa Nebot, des d’allí, a poc a poc van anar eixint els grups de dansa, els gegants i capgrossos, les Falleres Majors de les 5 comissions de la localitat, les Falleres Majors de Bétera 2019 i 2020 acompanyades per les seues respectives corts d’honor, i les Obreres i Majorals de 2020.

Enguany la Senyera va ser portada dos membres de la corporació municipal: un tram per la líder de l’oposició, Cristina Alemany (Compromís), i un altre tram, fins a arribar a l’Albereda, per l’actual alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío (PP). Va ser la Junta Local Fallera de Betera qui va demanar a la regidoria voluntaris per portar la bandera durant el recorregut, “ens ho va demanar la junta i vam decidir que començaren a portar-la els dos grups amb més representació”, afirma el regidor de Festes, Manuel Pérez.

Alba Verdeguer, Paula Ruiz, Madeleine Gravette i Manuela Fuentes van viure el seu primer acte com Obreres de 2020 repartint caramels a menuts i grans. Els majorals, per la seua banda, van tancar la processó amb el tradicional “coet de luxe” que omple cada any els carrers de la localitat de llum i olor de pólvora.

La festiva processó, que un any més ha sigut possible gràcies al gran teixit associatiu de Bétera, va acabar en l’Albereda de Bétera on es va disparar una mascletà nocturna.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia