Divendres que ve 18 d’Octubre s’inicia el cicle de conferències d’ASSTEC amb la xarrada “¿Dónde huir cuando atacan los zombies? Modelos matemáticos para la vida”. Serà a les 19:15 hores en el Saló del Plens del Castillo de Bétera.
En el seu afany per caracteritzar el món que ens envolta, les matemàtiques han arribat inclús a expressar per mitjà de fórmules l’hipotètic comportament d’una epidèmia zombie. Però més enllà d’esta curiositat, les matemàtiques constituïxen una de les disciplines fonamentals i la ferramenta bàsica que la ciència empra per a descriure la naturalesa. Hui en dia estan presents quan modelizamos fenòmens tan diferents com el batec d’un cor, el comportament de les estreles o el flux piroclàstic d’un volcà.
Utilitzant com a pretext una invasió zombie, Anabel Forte ens explicarà en una divertida i original xarrada què són els models matemàtics i com s’apliquen per a estudiar els fenòmens que ens envolten.
Anabel Forte és matemàtica i estadística en la Universitat de València, on a més impartix classes i desenvolupa la seua labor docent. El seu actual treball d’investigació es centra en el camp de la Ciència de Dades i, en particular, en una àrea coneguda com “Model Uncertainty Quantification”. Com ella mateixa diu: “ningú entén que és açò” i per això li apassiona divulgar i tractar de transmetre els seus coneixements al públic general usant exemples rars i curiosos.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia