Des de l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Bétera s’han sumat a la celebració del Dia Internacional de la Salut Mental, amb l’objectiu de visibilitzar a les persones que pateixen esta malaltia.

Durant la jornada s’ha procedit al desplegament d’una pancarta mural per la salut mental al balcó de l’edifici municipal Casa Nebot. A més, s’ha instal·lat un estand informatiu perquè les persones interessades pogueren obtindre més informació sobre aquest tema.

A les 12.00 hores s’ha procedit a la lectura d’un manifest, on han participat, el regidor de Drets Socials, Manuel Pérez, els tècnics d’aquesta àrea i les persones que actualment participen activament en el programa PRISMA (Programa de Rehabilitació i Inserció Social de la Mancomunitat del Camp de Túria).

El programa Prisma, és el primer projecte terapèutic i de rehabilitació per a totes aquelles persones que han tingut o tenen alguna malaltia en salut mental en la Mancomunitat. Des d’este programa, que va obrir les seues portes el mes de maig passat, es pretén impulsar accions d’informació i sensibilització a la població sobre la salut mental, per a previndre o reduir l’estigma i l’exclusió social, afavorint la no discriminació.

Les persones que participen del projecte han sigut les protagonistes, se’ls ha donat veu perquè hui, especialment, se’ls escolte. Així han volgut mostrar la realitat amb la qual es troben i amb la qual conviuen dia a dia amb l’objectiu d’eliminar els estigmes i la discriminació que poden patir, perquè a vegades aqueixos prejudicis són més nocius que la pròpia malaltia. La por de la societat al desconegut, per la desinformació, dificulta la integració d’aquestes persones. És important assenyalar que un 75% de les persones amb problemes de salut mental s’ha sentit discriminada en algun àmbit de les seues vides.

Per a completar esta acció, durant tota la setmana l’Ajuntament il·luminarà l’edifici Casa Nebot de color verd per a fer visible aquesta malaltia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia