L’equip espanyol ha aconseguit el primer lloc a nivell individual i el tercer com a país en el Campionat Mundial d’Ensinistrament WUSV 2019, celebrat en Modena (Itàlia) aquest passat cap de setmana.

En aquest sentit, el director d’ensinistrament de Deportcan, Vicente  Ferré, va participar amb el seu gos Galax de Jardines Del Real com a component de l’Equip Espanyol de el  Real Ceppa, obtenint aquest magnífic resultat.

Cal destacar que Vicente Ferré, ha sigut diverses vegades Campió d’Espanya i l’any passat va aconseguir també amb Galax estar entre els primers 10 classificats de l’ensinistrament mundial després de participar en el Campionat Mundial d’Ensinistrament WUSV 2018, celebrat a Dinamarca.

A tot el món, quasi mig milió d’amics i amants de la raça del gos de Pastor Alemany s’uneixen internacionalment a través dels clubs de pastors alemanys del seu país.

Els clubs de cria de pastor alemany es van originar a Europa poc després de la fundació del SV. A tot arreu, els amants i amics de la raça es van unir en els seus propis clubs de races, difonent la popularitat de la raça. Els criadors del SV, que ja en aqueix moment venia gossos a tots els països del món, estava especialment interessat a consolidar la seua relació amb associacions estrangeres.

En 1968, el SV  va dur a terme una iniciativa amb l’objectiu de promoure la col·laboració internacional en totes les àrees i preservar la uniformitat de la raça. El seu objectiu era (abans de res) una unió europea de les associacions als països veïns.

Al maig de 1968, els representants de les associacions de pastors alemanys d’onze nacions es van reunir a Augsburg per a deliberar sobre la fundació d’una associació internacional de pastors alemanys. Després d’un atrafegat cap de setmana, va nàixer: Europa-Union der Vereine für deutsche Schäferhunde (EUSV) (Unió Europea d’Associacions de gossos de pastor alemany). Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, França, Regne Unit, Països Baixos, Itàlia, Àustria, Suïssa, l’antiga Txecoslovàquia i la República Federal de Alemanya van fudar la nova unió.

Cinc anys després, aquesta unió supranacional es va convertir en el nucli d’una federació més gran i més important, una Unió Mundial d’Associacions de Gossos de Pastors Alemanys.

En 1974/75, la fundació es va dur a terme. Des de llavors, la WUSV ha crescut fins a aconseguir 92 associacions membre en 85 països. El Real CEPPA és membre de ple dret des de l’any 1979.

Una de les fites de la WUSV es va aconseguir en 1988. En aqueix any, el Campionat Europeu de Gos Pastors Alemanys va ser substituït pel Campionat Mundial WUSV. El campionat és actualment un dels esdeveniments destacats anuals per als entusiastes internacionals del pastor alemany.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia