Els “bous al carrer” van arribar al ple del mes d’octubre celebrat dilluns passat a l’Ajuntament de Bétera. Va ser el regidor de l’oposició, Jose Rodado (Compromís) el que va preguntar per la intenció de l’equip de govern de tornar a autoritzar els festejos taurins en l’Albereda de Bétera. Concretament l’edil es va dirigir a Ciutadans, per a conéixer la postura de la formació, però la seua intervenció va reobrir un debat que durant quatre anys ha estat adormit.

Els tres regidors de C’s van tirar pilotes fora sobre el tema, assegurant que era una anunci realitzat per la Penya Taurina de Bétera que no s’havia tractat en l’equip de govern. El regidor de Festes, Manuel Pérez (PP), va assegurar que des de l’associació es va sol·licitar una reunió i es va realitzar, igual que es fa amb totes les entitats de la localitat que així ho requereixen i va insistir que no “veu inconvenient en què els bous tornen a celebrar-se en l’Albereda, encara que sí amb alguns punts que s’han de tractar”.

El regidor de Compromís, Jose Rodado, no va voler entrar al debat encara que sí que va advertir que “els veïns s’estan mobilitzant molt seriosament”.

Luis Poveda, representant d’EU, va intervindre en el torn de Precs i Preguntes del públic per a plantejar la possibilitat que se celebrara un referèndum sobre la possibilitat de celebrar o no els “bous al carrer” a Bétera, la qual cosa va obrir de nou debat sobre el tema.

A continuació vos deixem un vídeo resum de les intervencions sobre este tema, en què es van poder veure posicions clares com les del Tinent d’Alcalde, Carlos Abad (Mas Camarena – Torre en Conill) que es va mostrar disposat a realitzar un referèndum i va assegurar que els bous acabaran desapareixent dels pobles com ho han fet les vetlades de boxa.

Qui no es va pronunciar sobre el tema va ser el PSOE, de fet el seu regidor Juan Carlos Cremades, vinculat a la Penya Taurina de Bétera, no va estar present en el ple.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia