Les agències de viatges començaran hui dilluns la venda del programa de turisme social de l’Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) en set autonomies, entre elles la Comunitat Valenciana.

El turoperador Mundiplan, format per Ibèria, IAG7 i Alsa, gestionarà els viatges a les costes peninsulars, mentre que Mundosenior (Turisme Social), integrat per Falcó Viatges (Globalia) i Avoris (Barceló), s’encarregarà dels de les illes i els de turisme interior.

El programa ofereix 900.000 places per a viatjar a destinacions de la costa peninsular de 15, 10 i 8 dies, a Andalusia, Múrcia, Comunitat Valenciana i Catalunya, i de la costa insular, a Canàries i Balears, així com a zones de l’interior, amb estades de 4, 5 i 6 dies, estes últimes són tradicionalment més demandades i, per això, s’han incrementat un 7%. Esta última modalitat contempla circuits culturals, turisme de naturalesa i viatges a capitals de província i a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

Els viatges inclouen allotjament en règim de pensió completa o de mitja pensió, transport d’anada i volta, pòlissa de segurs col·lectiva, servei de medicina general i programa d’animació sociocultural.

Els preus varien en funció de la destinació i estada entre els 610 euros dels viatges combinats de 15 dies a Canàries i els 114,50 euros dels de capitals de província de quatre dies.

El programa per a les temporades 2019/2020 i 2020/2021 ascendeix íntegrament a 1.142 milions d’euros, IVA exclòs, xifra que inclou tant l’aportació de l’Imserso (un 20,4%) com la dels beneficiaris (un 79,6%).

El 65% dels pensionistes que participen en el programa de viatges de l’Imserso compta amb una pensió inferior als 1.050 euros al mes.

Enguany, com a novetat, existeix una reserva de l’1% de les places subvencionades al 50% per a les persones que tinguen recursos econòmics iguals o inferiors a les pensions no contributives de jubilació o invalidesa del sistema de la Seguretat Social.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia