Estudiants d’ESO, Batxillerat i FP de la Comunitat Valenciana podran presentar els seus vídeos al concurs «De major vull ser com…», entre el 4 de novembre i el 2 de desembre. Aquest és un certamen que des de 2018 busca referents de dones o col·lectius femenins que es van dedicar en el passat o es dediquen actualment a les disciplines científiques, tecnològiques i innovadores, així com mostra la influència de la societat patriarcal en les seues vides i trajectòries professionals.

La iniciativa està organitzada conjuntament per Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, i la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Les dues entitats col·laboren a través d’un conveni dirigit a fomentar activitats que donen visibilitat al treball de les dones en la ciència, la tecnologia i la innovació i, alhora, impulsar les vocacions científiques entre les xiquetes i les adolescents.

«“De major vull ser com…” permet als i a les estudiants trencar els estereotips i investigar sobre el paper fonamental de la dona en la ciència d’una forma original i creativa a través de la producció de vídeos», hi ha afegit el director gerent de la Fundació Fisabio, José Antonio Manrique. 

El termini de presentació de propostes de la tercera edició del concurs serà del dia 4 de novembre de 2019 fins al 2 de desembre, tots dos inclosos. 

 

En l’edició anterior es van entregar el Premi al Millor Guió, el Premi a la Millor Producció Audiovisual i el Premi al Vídeo més Innovador en la Selecció del Personatge. Enguany, com a novetat, s’unix a estos tres guardons el Premi del Públic al Millor Vídeo. 

Una vegada finalitze el lliurament dels premis que han estat valorats pel jurat, es programaran sessions obertes al públic en general, que podrà veure i votar els vídeos que no han resultat guanyadors en cap de les altres tres modalitats. 

En cadascuna de les categories guanyadores de les quatre modalitats d’esta edició s’atorgaran 2.000 euros, dels quals 1.000 euros es destinaran a la compra de material científic i/o tecnològic per part del centre educatiu al qual pertanguen els estudiants del vídeo premiat pel jurat. Els altres 1.000 euros seran per als i les joves que han participat en l’elaboració dels vídeos guanyadors per a la compra de material tecnològic o educatiu.

Les produccions, que poden realitzar-se a través de telèfons mòbils, tauletes o càmeres de vídeo, no hauran de superar els tres minuts de duració, amb unes característiques mínimes de qualitat d’imatge i so perquè el jurat puga avaluar-los. Cada vídeo a concurs es pujarà al servidor creat per a això. També s’adjuntaran, a més, la fitxa de sol·licitud de participació i la fitxa de confidencialitat, que pot trobar-se en les bases del concurs. 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia