Entitats com Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Solidaritat i República, la Plataforma pel dret a decidir i Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) es van concentrar ahir a la vesprada a la ciutat de València per a protestar per la sentència del ‘procés’.

La plaça de l’Ajuntament de València ha sigut l’escenari d’esta concentració, que ha congregat a diversos centenars de persones, en la qual s’han mostrat les fotos en tonalitat groga dels polítics presos i la paraula “free” i cartells que demanaven “llibertat” i “amnistia”.

A més, han estés un gran llaç groc i han corejat frases com a “presos polítics llibertat”.

Els assistents han mostrat també pancartes amb lemes com “democràcia”, “*solidaritat amb Catalunya, en defensa de la democràcia’, o “llibertat, amnistia, autodeterminació del País Valencià”, i han corejat frases com “esta sentència és una venjança”.

Els convocants han qualificat de “injusta”, de “despropòsit” i de “cruel” la sentència, que condemna a entre 9 i 13 anys de presó als líders del procés per un delicte de sedició i a les mateixes penes d’inhabilitació, i han afirmat que no poden romandre callats davant aquesta “agressió a la democràcia”.

També han demanat la llibertat dels “presos polítics”, han exigit que es respecten les llibertats democràtiques fonamentals i han expressat la seua solidaritat amb el poble català i el seu “dret a decidir”.

Durant la concentració, s’ha llegit un manifest que demana llibertat per als presos i amnistia, a més de reclamar el dret del poble de Catalunya a decidir el seu futur.

Altres localitats en les quals entitats simpatitzants amb l’independentisme català han convocat concentracions aquesta vesprada en senyal de condemna per la sentència del Suprem són Alacant, Castelló, Gandia, Elx, Benicarló i Pedreguer.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia