La Plaça de l’Ajuntament de València es convertirà en un espai per als vianants a partir del 20 de març de 2020, de manera que únicament podran circular els autobusos d’una nova línia que crearà l’EMT i el servei de taxis.

De “una plaça plena de cotxes i autobusos passarà a ser una plaça plena de gent”, ja que es guanyaran 12.000 metres quadrats de calçada per als vianants des de l’estació del Nord i serà una plaça oberta i recuperada per a la gent de manera permanent, segons han explicat l’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi.

Este dimarts han presentat el projecte de conversió en zona de vianants de la plaça, per al qual s’obrirà un procés de participació ciutadana per a consultar l’opinió sobre la connectivitat, el benestar i els usos i gestió de l’espai que, una vegada tancat, servirà de guia per al canvi, que se solaparà amb la conversió en zona de vianants de la Plaça de la Reina.

L’EMT crearà una nova línia, la C1, que serà l’única que entrarà en la plaça i servirà de llançadora amb una freqüència de 4 o 5 minuts per a connectar amb el bescanviador de Porta de la Mar i un altre que s’habilitarà al carrer Xàtiva, en l’encreuament de l’institut Luis Vives amb l’avinguda Marqués de Sotelo.

La plaça ha sigut utilitzada com a lloc on conflueixen i se celebren cavalcades, processons religioses i laiques, fires, mascletaes de falles, protestes, concerts, balls o les concentracions del 15M, i des de fa quatre anys s’ha tancat al trànsit l’últim diumenge de cada mes, una decisió que ha sigut positiva, segons ha destacat Ribó.

Amb esta intervenció es delimitaran 930 metres lineals de vies per al transport públic i l’accés de residents als aparcaments privats, així com per a la càrrega i descàrrega, i l’espai s’estructurarà en nodes d’accés, nodes d’encreuament trànsit-vianants, recorreguts i zones de descompressió, amb una amplària mínima de pas.

La nova plaça comptarà amb zones de descans, estada i oci i mobiliari no fix, es delimitaran els espais amb pintura, es col·locarà ombra amb elements desmuntables i s’instal·laran les lletres “València”.
Per a delimitar el trànsit s’instal·laran jardineres de diferents altures i mesures i es “renaturalitzarà” la plaça amb arbustos i herbàcies d’adaptació climàtica mediterrània i de baixa necessitat hídrica. Les jardineres i bolards tindran un cost d’uns 150.000 euros, i seran reutilitzables, al que s’afegirà el de les marquesines.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia