L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i la Direcció General d’Esport ha obert la inscripció per al Programa Blau de la nova campanya d’activitats nàutiques ‘A la Mar 2020‘.

Aquesta campanya està dirigida a l’aprenentatge i difusió dels esports nàutics i el coneixement, conservació i respecte del medi marí, amb especial atenció a joves en edat escolar, d’acord amb les bases publicades en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ (DOGV).

El Programa Blau de ‘A la Mar 2020‘ té com a objectiu promocionar el contacte i gaudi de l’entorn marí per part de la població, principalment en edat escolar i juvenil, així com l’assoliment de major autonomia en la pràctica dels esports nàutics, ampliant els coneixements adquirits en els seus respectius centres i oferint la possibilitat de realitzar la seua pràctica.

La campanya inclou una sèrie d’activitats esportives, recreatives i formatives en instal·lacions i equipaments de la Generalitat, en les ‘escoles de la mar‘ de Benicàssim i Borriana, així com en l’alberg Argentina de l’IVAJ a Benicàssim. Les inscripcions es realitzen, exclusivament, en línia, a través de la pàgina web consultar ací.

La seua finalitat és oferir, especialment a centres escolars amb nivells educatius de Primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius, universitats, associacions juvenils, ajuntaments, clubs esportius i altres entitats legalment constituïdes, l’oportunitat de conéixer i familiaritzar-se amb el món de la navegació, a través de la pràctica, possibilitant a més que amplien i consoliden els coneixements adquirits fins al moment.

Així mateix, als valors educatius que es deriven de la realització d’activitats en el medi natural se suma el treball interdisciplinari que ofereix aquest tipus d’activitats esportives.

El Programa Blau de ‘A la Mar 2020‘ inclou tres possibilitats: ‘Dia Blau’, ‘Setmana Blava‘ i ‘Cap de setmana Blau‘.

El ‘Dia Blau‘ consisteix en una jornada de familiarització amb l’activitat nàutica, en la qual es realitzarà multiactivitat nàutica amb una classe teòrica i pràctica de vela en embarcacions col·lectives, acompanyats d’un monitor, i de piragüisme en piragües individuals tutelades per monitors a bord d’una embarcació pneumàtica.

La ‘Setmana Blava’ consisteix en una setmana de multiactivitat nàutica de dilluns a divendres en la qual s’imparteixen classes teòriques i pràctiques de vela, piragüisme i/o ‘windsurf’.

Finalment, el ‘Cap de setmana Blau‘ dona a conéixer els esports nàutics des d’un punt de vista lúdic i recreatiu. L’activitat es distribueix en tres sessions, dissabtes al matí i a la vesprada i diumenges al matí, amb classes teòriques i pràctiques.

Les persones participants en les activitats de ‘Setmana Blava‘ i ‘Dia Blau‘, dins de la campanya ‘A la Mar 2020’, s’hauran d’inscriure com a grup. En l’activitat de ‘Cap de setmana Blau‘ o altres noves que puguen incloure’s en el programa, podran fer-lo tant en forma de grup com de manera individual.

S’estableix un preu especial per a les entitats col·laboradores com a centres educatius sostinguts amb fons públics, ajuntaments, associacions juvenils i entitats esportives, així com altres entitats amb les quals la Generalitat haja subscrit acords en relació amb la promoció esportiva.

En les activitats de caps de setmana s’estableix un preu especial per a les persones que realitzen inscripcions individuals, que siguen membres de famílies nombroses, educadores o monoparentals, titulars de Carnet Jove i víctimes de violència de gènere.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia