La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ha denunciat davant la Conselleria d’Igualtat a un restaurant de Nàquera per impedir a un pare entrar amb el bebé al bany de dones, on està situat el canviador, per a canviar-li el bolquer, i al·legar que estava la mare del bebé.

El restaurant ha sigut denunciat per un possible incompliment de la normativa vigent en matèria d’igualtat, i per la discriminació de gènere que es produeix en incorporar únicament canviadors per a bebés en les condícies femenines, segons fonts de l’entitat.

La Unió de Consumidors entén que els canviadors de bebés han de ser accessibles tant per a homes com per a dones, evitant que es produïsquen incidències o que es limite l’ús que puguen fer els uns o els altres en el moment de la seua utilització, pel simple fet que els canviadors s’hagen incorporat només a la condícia de dones.

Per això, assenyalen que ha de ser exigible que els establiments públics disposen de canviadors, i aquells que ja els tinguen instal·lats estiguen en zones que permeten el seu ús a qualsevol persona usuària que ho necessite, independentment del seu gènere, i evitant que només s’incorporen a la condícia femenina.

“En este cas es reprodueixen els estereotips que en l’actualitat es pretenen evitar”, asseguren des de l’organització de consumidors i usuaris.

L’entitat ha proposat a la Direcció General d’Institut Valencià de les Dones que coordine amb la resta d’Administracions i Conselleries implicades la promoció de l’adequació de les infraestructures, perquè els canviadors de bebé siguen lliurement accessibles tant per home com per dones en els establiments públics.

També ha reclamat que traslladen als responsables dels establiments una major flexibilitat i l’establiment de protocols d’actuació perquè puguen utilitzar-se de manera indistinta per homes i dones quan el canviador estiga situat en un sol bany, evitant incomodar a altres persones usuàries d’este, i fins que es realitzen les obres d’adequació corresponents

El restaurant La Bicicleta acomiada al cambrer

El restaurant denunciat per impedir a un pare canviar el bolquer del seu bebé en el bany de dones ha demanat disculpes pel “mal emocional causat” i ha assegurat que lamenta la “desafortunada situació” generada per la “actuació incorrecta” d’un empleat que ja no tornarà a treballar en el local.

Així ho assegura este dimecres la direcció del restaurant de Nàquera La bicicleta màgica en un comunicat remés a EFE, en el qual assenyala que l’empleat que no va deixar a l’home utilitzar el bany on estava l’únic canviador de bebés “va actuar de manera unilateral, sense consultar a la direcció de l’empresa”.

Segons fonts de la direcció, esta ja havia rebut anteriorment queixes d’aqueix cambrer, que treballava amb “caràcter puntual” els caps de setmana i sobre el que s’han pres “mesures correctores” i se li ha comunicat que no torne a treballar al restaurant.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia