Després de 30 dies d’aventures, anècdotes, situacions difícils i moments únics per a recordar, el veí de Bétera José Ramón Romero i Campos ha complit el seu repte solidari. Semblava un somni quan José Ramón va decidir posar en marxa aquesta iniciativa solidària, però aquest 18 d’octubre s’ha fet realitat.

Fa just un mes, el passat 18 de setembre, José Ramón, iniciava una marató solidària des de Puçol fins a Lisboa amb la finalitat d’ajudar a la també veïna de Bétera, Noelia Camarillas i Romero, qui té la malaltia rara de la Síndrome de Sanfilippo (també coneguda com l’Alzheimer Infantil). La citada marató donava el seu tret d’eixida el dia que Noelia complia 18 anys d’edat.

Noelia i els seus pares estaven a Puçol el primer dia per a mostrar el seu suport a José Ramón i han estat al llarg d’aquests 30 dies pendents de tots els passos d’aquest lluitador.

En el seu desafiament José Ramón ha comptat amb la col·laboració de diversos patrocinadors, inclosa una empresa farmacèutica que ha començat a estudiar a fons la síndrome, també amb l’ajuda de familiars, amics i el poble de Puçol, així com d’altres municipis per on ha anat passant.

Després d’estudiar la GR-10 i descobrir que es tracta d’una antiga ruta de transhumància, José Ramón ha recorregut aquest tram de 1.600 quilòmetres, sota el nom de 1.600 quilòmetres per Noelia.

Des de Puçol fins a Lisboa hi ha 1.600 quilòmetres amb 30.000 metres de desnivell positiu acumulat. La mitjana és de 56 quilòmetres diaris. Aquest apassionat de la muntanya hi ha anat des del Mediterrani fins a l’Atlàntic corrent per la muntanya, en aquests 30 dies.

Per a rebre a José Ramón com és degut, el pròxim diumenge 20 d’octubre, l’Ajuntament de Bétera ha organitzat una recepció oficial al Saló de Plens del Castell de la localitat. Totes les persones que ho desitgen podran acostar-se fins a les instal·lacions, a les 12.00 hores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia