La DANA (depressió aïllada en nivells alts) que arribarà este dimarts a la Comunitat Valenciana no tindrà “res a veure” amb l’ocorreguda el mes de setembre passat, perquè no hi ha un flux d’aire humit tan intens com llavors i tampoc serà tan frija la temperatura de l’aire en altura.

Així ho ha assegurat el cap de Climatologia de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) en la Comunitat Valenciana, José Ángel Núñez, qui ha indicat que la situació serà “especialment adversa” a Catalunya, on s’esperen fins a 200 litres per metre quadrat.

En la Comunitat, la província de Castelló estarà demà dimarts en alerta taronja per precipitacions de 100 litres per metre quadrat en dotze hores, mentre que la resta de la Comunitat Valenciana estarà en alerta groga per precipitacions de 60 litres per metre quadrat en dotze hores.

Segons Núñez, la Comunitat Valenciana es veurà afectada aquest dimarts per “un dia advers” per una formació baixa al Mediterrani que es mou de sud a nord i, amb això, es canalitza aire de llevant al litoral.

A partir de migdia de demà dimarts, aquesta formació baixa estarà situada a Eivissa i Alacant i València quedaran protegides de les precipitacions, que continuaran a la vesprada a Castelló, on el nivell d’alerta taronja podria prolongar-se, especialment en la zona nord.

El temps a Bétera

Demà dimarts en la localitat de Bétera hi haurà 100% de probabilitat de precipitacions des de primera hora del matí i fins a meitat de la vesprada, segons la previsió d’AEMET.

Les temperatures màximes no superaran els 17° i els vents bufaran a uns 25 km/h.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia