RACÓ DEL LECTOR – OPINIÓ 

“Este pacte expressa la voluntat de constituir un govern municipal amb l’objectiu de liderar el progrés de Bétera i la seua regeneració democràtica. El bon govern dels seus ciutadans sense distincions de raça, credo, renda o situació geogràfica, basant-nos en els principis de confiança, lleialtat i transparència”.

Intentaré aportar algunes reflexions estrictament personals, amb la finalitat de contribuir a un debat que sempre és positiu per a la ciutadania.

En el pacte de govern del tripartit a l’Ajuntament de Bétera, expressen la seua voluntat de “regeneració democràtica” i un bon govern sense distinció de “renda o situació geogràfica”.

Analitzem detingudament l’objectiu de liderar la seua “regeneració democràtica”:

Després de veure que partits han signat el pacte, esta declaració d’intencions provinga de:

– Un partit del qual la Justícia ha acreditat que ha recorregut sistemàticament a la corrupció per a finançar-se il·legalment i així arribar al poder, que ha defraudat a Hisenda i que s’han enriquiment amb diners publique moltíssims dels seus dirigents i que tot això ha suposat un crebant moral en tot el país i una crisi de confiança en les seues institucions.
– D’un altre, que arribe a la política per a “regenerar-la” i es va aliar amb els corruptes, amb homòfobs i xenòfobs per a arribar al govern d’ajuntaments i comunitats autònomes.
– I del partit que queda, representant d’Urbanitzacions d’alt standing i que ha arribat a l’Ajuntament amb l’únic objectiu d’aprofitar-se del càrrec per al benefici exclusiu de les dues urbanitzacions a les quals representa.

Vostés, que són els causants de la perduda de confiança de la ciutadania en la classe política i en les institucions, “volen liderar la regeneració democràtica”?, dóna què pensar…

Parlen de regeneració democràtica, quan la democràcia no es regenera. La democràcia es perfecciona, es consolida.

O… és l’eslògan de moda? i una vegada més continuen oblidant als ciutadans que depositen la seua confiança en la classe política, ja decadent, veient com només unes setmana després dels comicis locals, mercadegen a l’Ajuntament, les seues butaques i els seus sous, oblidant-se per enèsima vegada del poble, de la vertadera democràcia, per a seguir instal·lats en una “partitocracia repugnant, en el nepotisme i el enxufisme…”

Parlem ara del “bon govern”

“Este pacte expressa la voluntat de constituir un govern municipal amb l’objectiu de liderar el progrés de Bétera i la seua regeneració democràtica. El bon govern dels seus ciutadans sense distincions de raça, credo, renda o situació geogràfica, basant-nos en els principis de confiança, lleialtat i transparència”

Sol els ha faltat que signaren “l’estatut d’entitat menor”, encara que de facto quasi ho han fet. Un pacte fet a la mesura de les dues urbanitzacions, “sense distincions de renda o situació geogràfica” i li diuen “bon govern”?, per a qui? i on han deixat vostés la solidaritat?

La “solidaritat” és un valor humà fonamental perquè suposa i transcendeix la Justícia, protegint als mes desfavorits i fent possible el seu creixement; consolida la cohesió social entre les persones pertanyents a diferents classes socials, imprescindibles perquè es donen processos d’humanització. Informe “PEPSOM”

Mas Camarena i Torre en Conill, són dues urbanitzacions de luxe, disposa d’una gran oferta de serveis i de la major qualitat, el centre esportiu compta amb pistes de tennis, pàdel, futbito, gimnàs, piscina climatitzada, centre Comercial, el club Social, una hípica, tot això envoltat de pins, palmeres, jardins i un llac artificial, a més d’un espectacular camp de golf Escorpión, de 27 clots.

“El bon govern dels seus ciutadans sense distincions de renda o situació geogràfica”

I com no podia ser d’una altra manera, el primer tinent d’alcalde de Bétera (Coalició Electoral de Partits Mas Camarena/ Torre en Conill), és nomenat també “Regidor de les urbanitzacions”, sense dissimulació, és per al que han vingut, “Centre cívic… etc.

S’han repartit el pastís (pressupost) en funció dels seus diferents interessos, la gestió de les urbanitzacions de luxe per a la Coalició Electoral de Partits Mas Camarena/ Torre en Conill i la resta per al PP i Cs. S’han oblidat que governar és ampliar, consolidar i enfortir el concepte del públic, no del privat, de l’interés general, no del particular, de les prioritats i no en funció del nombre d’habitants de cada urbanització, de la seua classe social o de la seua situació geogràfica.

Les greus deficiències d’infraestructures bàsiques en totes i cadascuna de les urbanitzacions, es tenen i de s’han de solucionar, això ningú amb dos dits de front ho posa en dubte, però d’això a dotar a la urbanització de Mas Camarena d’un edifici denominat “Centre Cívic, que comprendrà una biblioteca, una sala d’actes, una sala per a jubilats, una sala per a la joventut, una oficina municipal, una reguarda de policia, condícies, una àgora exterior amb graderies parell espectacles a l’aire lliure, etc”, estem bojos?.

Quan al poble de Bétera, els joves no tenen ni un trist local per a la joventut, on no tenim ni una residència de dia per als nostres majors, pública clar, on hi ha moltes zones del poble amb les voreres en un estat depriment, amb forats i sots, moltes d’elles no estan adaptades per a l’ús de persones amb minusvalidesa, brutícia i falta d’higiene als carrers, deficient il·luminació, els camins rurals estan sense asfaltar, els barrancs són abocadors de tota mena de deixalles, fem i contaminació, i no parlem dels embossos, són diaris a determinades hores des de fa anys.

L’equip de govern juntament amb representacions veïnals, haurien de visitar totes i cadascuna de les zones del poble per a analitzar els seus diferents problemes i necessitats, però no, el primer que han acordat és un pacte i el seu primer apartat és: “dotar a aquelles dues urbanitzacions de luxe, d’un centre cívic”, amb les necessitats bàsiques sense cobrir que tenim en el nucli urbà.

Vostés no té vergonya, ni ètica i manquen de consciència social, estem parlant d’infraestructures bàsiques a les quals tenim dret tant els que viuen a les urbanitzacions, siguen de luxe o no, com els que vivim en el nucli urbà.

I els diners per a construir el “centre cívic”?, si el PP i Cs prometien en el seu programa electoral rebaixar impostos, com el finançaran?, retallant en altres partides?, per exemple: dels sous dels càrrecs polítics?, no ho crec, segurament retallant prestacions i serveis públics als quals vivim al poble, com sempre, o endeutant al poble?.

I l’últim apartat del pacte:

En román paladino, de tots els punts inclosos en el pacte, complirem els que més ens interessen, no fa falta ser molt llest per a imaginar-se quins són els seus punts prioritaris i quins són els de farciment, el paper és molt patit i ho admet tot i la memòria dels votants és curta.

Si la seua noble intenció és la de perfeccionar la democràcia, comencen i organitzen una consulta popular sobre l’acceptació o no d’este “democràtic pacte”.

“La política és l’art de servir-se dels ciutadans fent-los creure que se’ls serveix a ells”, Louis *Dumur, periodista.

Firmat: Ángel Rivero Rivas (Ciutadà de Bétera)

Imprimir article
Comenta aquesta notícia