Huit curtmetratges valencians, d’un total de 35, han sigut seleccionats per a competir en la 34 edició dels Premis Goya. Aquests competiran en les categories de millor curtmetratge d’animació, documental i ficció. D’aquests huit curtmetratges, quatre són d’animació, dos documentals i dos de ficció.

Els 35 curtmetratges podran ser votats en les pròximes setmanes per tots els acadèmics per a decidir els que, finalment, optaran als Premis Goya, que se celebraran el pròxim 25 de gener de 2020.

L’animació valenciana està present en les candidatures dels Goya amb ‘Madrid 2120’, dirigit per José Luis Quirós i l’oriolà Paco Sáez; ‘Miss Mbulu’, dirigit per Benjamí Fernández i produït per Adán Aliaga i Miguel Molina Carmona; ‘Tututú’, dirigit per Rosa Peris i produït per Mercedes i Rosa Peris; i ‘Vs. Santa’, dirigit per Aitor Herrero i Raúl Colomer i produït per Susana Milà.

En la categoria de documentals figuren ‘Els que desitgen’, dirigit per Elena López Riera i produït per David Epiney, Elena López Riera i Eugenia Mumenthaler; i ‘*Makun (No plores) – Dibuixos en un C.I.E’, dirigit i produït per Emilio Martí López.

Els dos curtmetratges valencians presents en la categoria de ficció són ‘Cocodril’, dirigit i produït per Jorge Yúdice; i ‘Muir per tornar’, dirigit per Javier Marco Rico i produït per Sergi Moreno.

D’aquests huit curtmetratges, quatre han comptat amb ajudes a la producció que concedeix anualment el Institut Valencià de Cultura: els documentals ‘Els que desitgen’ i ‘*Makun (No plores) – Dibuixos en un C.I.E’ i les produccions d’animació ‘*Miss *Mbulu’ i ‘Tututú’.

‘Makun (No plores) – Dibuixos en un C.I.E’ també figura en el catàleg Curts 2019, amb el qual el Institut Valencià de Cultura promou el curtmetratge valencià en festivals nacionals i internacionals.

Un comité, format per membres de la junta directiva de l’Acadèmia de Cinema i pels guanyadors de les últimes cinc edicions en les tres categories, ha seleccionat deu títols en l’apartat de documental, quinze en la categoria de ficció i deu en animació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia