L’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu) ha recomanat este dijous revisar les etiquetes i seguretat de les disfresses i maquillatges de Halloween, especialment els destinats a menors de 14 anys.

Segons un comunicat d’Avacu, estos productes han de complir els requisits d’etiquetatge i seguretat, com la marca del producte, les instruccions, el fabricant i el certificat de Conformitat Europea.

En el que va d’any, “s’han introduït a la Xarxa d’Alerta del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social 15 models de disfresses i complements amb diferents riscos per a la salut dels consumidors”.

Avacu recorda que per a disfresses de menors de 14 anys és important que l’etiqueta informe sobre el nom i la marca del producte, el fabricant, l’importador i el distribuïdor, així com de les instruccions i advertències, juntament amb la marca CE.

Quant als requisits de seguretat que una disfressa ha de complir, es troben el no incloure cordons o cintes a la zona del coll per evitar riscos d’asfíxia. Els maquillatges han d’incloure la data de caducitat, components, i les instruccions d’ús per evitar reaccions al·lèrgiques.

Avacu recomana evitar les lents de contacte de fantasia sense la supervisió d’un professional qualificat, ja que podrien causar danys oculars importants. Segons l’associació, els consumidors han de defugir de productes fabricats amb materials fàcilment inflamables i assegurar-se que no presentin objectes punxants o tallants, que no incloguin peces petites que els menors puguin ingerir, i comparar preus i conservar el tiquet de compra.

Finalment, Avacu recorda que és important adquirir aquests productes en establiments de confiança i que compleixin les garanties de seguretat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia