Tal com està marcat ja al calendari escolar, cada  25 d’octubre, Bétera celebra el Dia del Camí Escolar. Es tracta d’una iniciativa municipal integrada en el Pla Municipal de Prevenció de l’Absentisme Escolar, emmarcat en els Programes de Mobilitat Sostenible en àmbits urbans i metropolitans impulsats pel Ministeri de Foment i la Direcció General de Trànsit.

D’aquesta manera, hui divendres, l’alumnat de 5é de Primària dels centres del municipi, Camp de Túria, Lloma del Mas, Marqués de Dos Aguas i Nostra Senyora del Carmen han participat en aquesta celebració.

Els objectius de la jornada han sigut millorar la seguretat i la qualitat de vida en les àrees escolars i en els camins i rutes per a anar al col·legi, així com animar a mantindre hàbits de mobilitat sostenible més enllà de l’escola.

Els escolars han dut a terme una cercavila, per alguns carrers del municipi que comprenen el tram itinerant del Camí Escolar Municipal, donant començament en l’Albereda i finalitzarà en l’edifici municipal, Casa Nebot.

Durant el recorregut, l’alumnat ha anat acompanyat d’un tabalet i una dolçaina i xaranga, la qual animava la marxa. Els participants han portat diferents pancartes per a fer visible aquesta celebració.

Durant la jornada hi ha hagut un esmorzar de convivència entre l’alumnat dels diferents centres. Les autoritats municipals han fet el lliurament del material necessari per a realitzar el Joc de Travis, que té per objectiu promocionar les formes de mobilitat sostenible entre l’alumnat, professorat i famílies.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia