El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha anul·lat la resolució de la Conselleria d’Habitatge que denegava la proposta dels promotors del projecte comercial Puerto Mediterráneo a Paterna, i demana un nou informe a l’administració que fixe les condicions perquè l’actuació siga sostenible.

D’esta manera estima parcialment el recurs dels promotors, Intu Eurofund València SA, enfront de la resolució de la Conselleria de 10 d’octubre de 2016, que ara queda anul·lada per ser contrària a dret, segons ha informat el TSJCV.

La fallada de la Secció Primera de la Sala contenciosa administrativa indica que es retrotrau el procediment administratiu per insuficiència de la memòria ambiental fins al moment anterior a esta, i l’òrgan ambiental corresponent haurà d’emetre un nou informe.

La nova memòria haurà de fixar criteris de sostenibilitat respecte a 16 qüestions concretes que van des de la protecció d’un barranc o d’una espècie botànica concreta fins a l’afecció de carreteres, la conservació del paisatge i les mesures de prevenció d’incendis.

“Cap de les 16 qüestions esmentades tenen la suficient entitat per a denegar totalment l’actuació; però totes elles són consistents per a imposar condicions, restriccions i determinacions a l’actuació proposada”, assenyala el tribunal.

D’altra banda l’Advocacia de la Generalitat estudiarà “amb absoluta professionalitat fins a l’última coma” de la sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià sobre el projecte de Intu Mediterrani a Paterna (València), “i s’actuarà en conseqüència”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia