El Món Faller de Bétera va viure una jornada molt emocionant el passat dissabte, 26 d’octubre. La Junta Local Fallera de la localitat va organitzar al matí, l’Exaltació de les Falleres Majors de Bétera 2020 i les seues Corts d’Honor. Aquest, va ser el primer any que aquest acte tenia lloc al matí. Doncs, en els darrers anys era habitual que es duguera a terme de vesprada.

Al voltant de les 11.00 hores començava la jornada amb la recepció per part de les Falleres Majors de Bétera 2020 als jardins de casa Nebot. Les Falleres Majors van rebre a diferents Juntes Locals i comissions falleres d’altres municipis. En aquest sentit, més d’una desena de juntes d’altres localitats van acudir a l’esdeveniment, com Aldaia, Vil·la Nova de Castelló, Catarroja, Riba-roja de Túria, Benaguasil o Alboraia, entre moltes altres. Les Falleres Majors de 2019, les cinc comissions falleres de Bétera i els seus màxims representants també van participar d’aquesta recepció. A més a més, les tres associacions de coets locals (Amics del Coet, Vol lliure i Fogoners), així com les Obreres i Majorals 2020 i les autoritats municipals del municipi tampoc van voler perdre’s aquest acte.

Posteriorment, es duia a terme una xicoteta cercavila pel carrer José Gascón Sirera, carrer Carruana i carrer Calvari, fins a la Casa de la Cultura de Bétera. En l’auditori d’aquestes instal·lacions es realitzava l’acte d’Exaltació de  Ángeles Valls i Carla López.

En aquests moments arribava la part més emocionant de tot el matí. L’acte va estar conduït i presentat pel periodista i amant de les Falles, Emilio Pacho Sorlí.

Després de donar-li la benvinguda a la nostra senyera i els respectius estàndards, era el moment per a rebre a la Cort Infantil (Carla Gil i Bayón, Nerea Hoyos i cervera i Saray Bayón i Martínez) i a la Fallera Major Infantil de 2020, Carla López i Capella. Després, arribava el torn per a rebre a Paula Ros i Ferrera, representant de la Cort Major i a la Fallera Major de 2020,  Ángeles Valls i Aparísi.

El regidor municipal de Festes, Manuel Pérez i Salavert, i l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío i Escrivà van ser els encarregats de col·locar les bandes i la insígnia d’argent. La Junta Local Fallera va fer entrega de la seua insígnia.

D’altra banda, les diferents comissions van fer entrega d’uns regals florals.

L’emoció dels familiars i de les mateixes protagonistes va estar a flor de pell, durant aquesta jornada., principalment en el torn de les intervencions de la mantenidora de les falleres i en els parlaments de Carla i  Àngeles. Les dues Falleres Majors van tindre paraules per a tots els seus familiars i amics, així com per a tots aquells que estan compartint aquesta etapa amb elles i donant-los el màxim suport.

Després de l’Exaltació els assistents es van dirigir en cercavila fins a l’Albereda de Bétera, on tenia lloc un dinar popular, amb una paella gegant i multitud d’activitats i música durant la vesprada. D’aquesta manera, finalitzava una emotiva jornada que anunciava que cada vegada estan més a prop les festes josefines de l’any 2020.

Al llarg de hui, oferirem una fotogaleria d0imatges amb tots els detalls de la jornada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia