El repte consisteix a recórrer mitjana Espanya en modalitat duatló durant 35 dies, on diàriament es combinarà una marató a peu i una mitjana marató amb bicicleta. La ruta va començar a Bilbao el 7 d’octubre i acabarà el 10 de novembre a Barcelona.

La persona encarregada de fer esta volta és Marcos Bajo, un esportista amb discapacitat visual (i així ho escriuen ells, per a donar-li força a la capacitat que té per a superar obstacles), deguda a una malaltia estranya. Baix, també és cofundador de l’Associació Mou-te pels quals no poden, i a més és l’artífex d’aquesta III Volta Solidària a Espanya. Vol donar a conéixer este tipus de malalties, animar a les persones amb discapacitat a practicar esport saludable, eliminar les barreres socials i acostar a la població la realitat dels pacients i familiars d’estes malalties. Així doncs, també vol recaptar fons per a la continuïtat de les investigacions.

El 3 de novembre es realitzarà una parada a Bétera, on serà rebut per l’Alcaldessa del municipi, Elia Verdevío, i totes les persones que vulguen mostrar-li el seu suport, per a mostrar en nom de Bétera el seu agraïment per la labor tan important que fa, des de la conscienciació passant per la recaptació de fons.

Marcos Bajo, en esta volta, està visitant 5 centres d’investigació en Malalties Estranyes, els quals han sigut becats en 2018 o 2019 per l’Associació que presideix, amb aquestes visites pretén visibilitzar la situació actual de la investigació al nostre país.

A causa d’una lesió patida fa uns dies, Baix seguirà el seu objectiu, però ho farà en un vehicle autocaravana, per a continuar donant visibilitat a les Malalties Estranyes, més enllà del repte esportiu.

Totes les persones que vulguen participar d’aquesta iniciativa poden realitzar una compra solidària de quilòmetres o poblacions de pas mitjançant la web:

https://www.migranodearena.org/reto/20413/vuelta-solidaria-por-las-enfermedades-raras-tercera 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia