L’Ajuntament de Paterna ha autoritzat l’ocupació temporal dels terrenys públics de la fossa 100 del cementiri municipal per iniciar els treballs d’excavació, exhumació i identificació de les restes de les víctimes del franquisme que es troben aquí enterrades.

Segons ha informat l’Ajuntament de la localitat valenciana, el tinent d’alcalde de Protecció a les Persones, Participació i Ocupació, Julio Fernández, ha explicat que, segons els estudis d’investigació, “la fossa 100 podria contenir restes de, almenys, 28 víctimes procedents de Gandia, Oliva, Piles, Xàtiva, Xeraco i Xeresa”.

Amb l’autorització d’estos treballs, que es realitzaran durant el mes de novembre, “l’equip socialista de Paterna continua amb la seua tasca de recuperar els cossos dels represaliats inhumats a Paterna i ajudar els seus familiars en la dignificació de la memòria de totes aquelles persones enterrades en fosses comunes”.

Amb l’obertura de la fossa número 100, són ja 11 les fosses que l’equip de govern socialista ha autoritzat obrir al cementiri de Paterna, on s’han recuperat ja més de 470 restes de víctimes del franquisme de les fosses 113, 81, 82 , 91, 92, 128, 94, 22, 112, 115 i 127.

Alguns d’ells han sigut lliurats als familiars que ho han sol·licitat, altres es troben al laboratori en estudi d’ADN i altres han estat ja sepultats dignament en columbaris individualitzats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia