(EFE) PSPV, Compromís i Podem han presentat aquest dimecres en Les Corts una proposta per a eliminar el codi de vestimenta segons el sexe dels  uniformes escolars. Segons aquests partits, “vulnera les llibertats individuals i els drets de no discriminació dels alumnes”.

Amb aquesta iniciativa, els tres grups parlamentaris pretenen que es modifique el Decret 39/2008 de 4 d’abril del Consell sobre la convivència en els centres docents públics no universitaris “perquè aquests centres no puguen obligar a un codi de vestimenta diferenciat per sexe entre els alumnes i les alumnes”.

A més, advoquen per que “es permeta la plena llibertat individual adaptant, en cas que siga necessari, el disseny dels uniformes dels centres a aquests principis, i que una alumna no estiga obligada a portar falda per raó del seu sexe”.

En aquest sentit, la diputada del PSPV-PSOE Ana Besalduch ha insistit que “la manera de vestir de cadascun està dins de la seua llibertat individual”, perquè “cadascú ha d’utilitzar l’uniforme com més li interesse a cada moment, i mai com li imposen altres persones”.
Pilar Lima, diputada de Podemos, ha assegurat que “una escola inclusiva i igualitària necessita d’una mesura com la que plantegem. La intenció és garantir la seguretat i la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat”.

Lima ha insistit també en la necessitat de “suprimir els continguts que perpetuen un model discriminatori per raons socioeconòmiques”.

La diputada i portaveu de Compromís en la Comissió d’Educació i Cultura, Papi Robles, ha assenyalat que les distincions de vestimenta vulneren “el principi d’igualtat davant la llei i no discriminació per cap circumstància, entre la qual es troba la diversitat sexual i de gènere i la pròpia llibertat individual”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia