Bétera acollirà de l’1 al 3 de novembre una jornades formatives relacionades amb la  musicoteràpia en bebés i prenatal per a professionals.

En primer lloc, aquest divendres 1 de novembre tindrà lloc una sessió formativa sobre Musicoteràpia en bebés amb necessitats especials de la mà de Gabriel Federico, creador del Mètode de Musicoteràpia Focal Obstètrica i referent mundial en Musicoteràpia Prenatal (MTFO). Gabriel Federico és director de CAMINE (Centre Argentí de Musicoteràpia i Investigació de Neurodesenvolupament i Obstetrícia). A més, és premi mundial EUREKA 2012 pel llibre “Viatge musical por l’embaràs”. Aquesta formació s’impartirà a casa Nebot. Es tracta de les segones jornades de Música i Naixement.

D’altra banda, el dissabte 2 i diumenge 3 de novembre es realitzarà formació sobre Prenatal, Perinatal i Neonatal per a professionals (musicoterapeutes, comares, psicòlegs, llevadores, ginecòlegs i interessats en ampliar els seus coneixements). Les jornades d’aquests últims dies estaran impartides per Gabriel Federico, Mª Carmen Santana, Jose Lara, Candela Vilchez, María Folgado, Manu *Sequera i Carmen Miranda.

Aquesta formació ha tingut bon acolliment per part dels professionals, ja que assistirà gent de diferents regions d’Espanya, aprofitant el pont festiu de Tots els Sants.

Tal com indica el creador de l’única metodologia en Musicoteràpia Focal Obstètrica, “Aquesta formació els podrà brindar eines als professionals per a poder treballar amb els bebés que presenten necessitats especials, referint-me puntualment al fet que no s’ha presentat encara la discapacitat”. D’aquesta manera, “tot el treball que es duu a terme en l’àrea de rehabilitació de xiquets està pensat, abordat i treballat des del punt de vista de la rehabilitació, tenint ja una situació per a rehabilitar, però en el cas dels bebés aquesta discapacitat encara no s’ha presentat. Perquè, per exemple, un bebé no té problemes d’obesitat o problemes de caminar perquè encara no camina”, prossegueix Gabriel Federico.

En aquesta formació es treballa també amb la mare en aspectes emocionals i simultàniament es treballa tot el que és les relacions vinculares del xiquet amb la seua mare i amb el seu entorn familiar, bàsicament, *especifíca el mateix Gabriel Federico.

De nou, aquesta trobada a Bétera està organitzat per l’Associació Valenciana de Música per a abans i després de nàixer (*AVMADNA), la presidenta de la qual és Reis Camps. Reis és, entre altres, Musicoterapeuta, compta amb un Màster Oficial de Postgrau universitari en Musicoteràpia, Coordinadora de la formació en Musicoteràpia Focal Obstètrica a Espanya, Professora i tutora de pràctiques en el Màster de Musicoteràpia de la Universitat Catòlica de València i de la Universitat d’Almeria, Mestra especialista en Educació Musical, dirigeix el programa de musicoteràpia prenatal a l’Escola de la Unió Musical de Montcada i també ha sigut tutora del *ISEP de Madrid, durant molts anys Coordinadora de la comissió de formació i Secretaria de l’Associació Valenciana de Musicoteràpia, i ha treballat l’estimulació a través de la música en diversos centres educatius i socials.

D’altra banda, segons expliquen tant Reis com Gabriel, després d’acabar la quarta formació a Oriola, es començarà ja la cinquena formació en el mètode per a *musicoterapéutas o estudiants de musicoteràpia, que serà el mes de febrer a Sevilla. La primera d’aquestes formacions va ser sobre l’any 2012, sent un treball d’anys. Aquesta formació està dividida en dos nivells, un més pràctic i un altre més teòric. Els alumnes fan un treball final pràctic, presentat de forma reglada i, a partir d’ací, són especialistes en musicoteràpia focal obstètrica.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia