Distints professionals es van donar cita de l’1 al 3 de novembre a Bétera per a assistir a unes jornades formatives relacionades amb la musicoteràpia en bebés i prenatal per a professionals.

En primer lloc, divendres 1 de novembre tenia lloc una sessió formativa sobre Musicoteràpia en bebés amb necessitats especials de la mà de Gabriel Federico, creador del Mètode de Musicoteràpia Focal Obstètrica i referent mundial en Musicoteràpia Prenatal (MTFO). Gabriel Federico és director de CAMINE (Centre Argentí de Musicoteràpia i Investigació de Neurodesenvolupament i Obstetrícia). A més, és premi mundial EUREKA 2012 pel llibre “Viatge musical por l’embaràs”. Aquestes, eren les segones jornades de Música i Naixement.

D’altra banda, el dissabte 2 i diumenge 3 de novembre es realitzava formació sobre Prenatal, Perinatal i Neonatal per a professionals (musicoterapeutes, comares, psicòlegs, llevadores, ginecòlegs i interessats en ampliar els seus coneixements). Les jornades d’aquests últims dies van estar també impartides per Gabriel Federico, Mª Carmen Santana, Jose Lara, Candela Vilchez, María Folgado, Manu Sequera i Carmen Miranda.

Aquesta formació, impartida a les instal·lacions de l’edifici de Casa Nebot van tindre molt bona acollida acolliment per part dels professionals, assistint gent de diferents regions d’Espanya, aprofitant el pont festiu de Tots els Sants.

Tal com indicava el creador de l’única metodologia en Musicoteràpia Focal Obstètrica, “Aquesta formació els podrà brindar eines als professionals per a poder treballar amb els bebés que presenten necessitats especials, referint-me puntualment al fet que no s’ha presentat encara la discapacitat”. D’aquesta manera, “tot el treball que es duu a terme en l’àrea de rehabilitació de xiquets està pensat, abordat i treballat des del punt de vista de la rehabilitació, tenint ja una situació per a rehabilitar, però en el cas dels bebés aquesta discapacitat encara no s’ha presentat. Perquè, per exemple, un bebé no té problemes d’obesitat o problemes de caminar perquè encara no camina”, prossegueix Gabriel Federico.

En aquesta formació es treballa també amb la mare en aspectes emocionals i simultàniament es treballa tot el que és les relacions vinculares del xiquet amb la seua mare i amb el seu entorn familiar, bàsicament, especifíca el mateix Gabriel Federico.

De nou, aquesta trobada a Bétera ha estat organitzat per l’Associació Valenciana de Música per a abans i després de nàixer (AVMADNA).

La presidenta d’AVMADNA, Reis Camps. Reis era l’encarregada d’inaugurar oficialment les jornades el passat dissabte, les quals van comptar amb la presència de l’alcaldessa de Bétera Elia Verdevio, la regidora de la dona Maria José Yago i la regidora d’Hisenda María Segura. Les tres edils no van voler perdre’s part de la formació.

A més a més, Gabriel Federico va ser anunciat com a nou soci de AVMADNA.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia