La setmana passada l’equip de Betera.com va ser informat, per part de fonts veïnals de la localitat de Llíria, d’un possible suïcidi al citat municipi de la comarca del Camp de Túria. No obstant això, sense poder contrarestar la informació en cap font oficial o agència, preferirem no publicar res sense que aquesta notícia isquera publicada en cap altre mitjà, ja que es tractava d’un tema molt delicat.

Aquest cap de setmana passat la notícia d’aquest suïcidi es publicava en diversos mitjans, sent semblant la informació que es donava a la que nosaltres teníem.

Al paréixer, una jove transsexual de 18 anys, saltava d’un balcó el passat dimarts a Llíria, després de patir diverses vexacions. Ara, la Guàrdia Civil i el Jutjat d’Instrucció número 3 de Llíria investiguen si l’assetjament i les burles han sigut el detonant perquè la jove es llevara la vida. Els agents de l’equip de Policia Judicial de la capital del Camp de Túria ja han iniciat els tràmits per a citar com a testimonis a amics, companys d’estudis i familiars, per a veure fins a quin punt la pressió per la seua condició sexual va poder exercir de detonant del suïcidi.

La Guàrdia Civil també rastrejarà els comentaris en les xarxes socials de la jove, Facebook i Instagram, on va rebre insults i mofes en relació amb la seua transsexualitat. Si els agents aconsegueixen demostrar la relació entre l’assetjament i la mort, el cas podria acabar sent instruït com un delicte d’odi.

La jove sembla que feia temps que estava en tractament i ja havia fet els primers passos per a afrontar el canvi de sexe, després de complir els 18 anys. Aquesta es va llevar la vida després de quedar-se sola a casa d’una amiga amb la qual estava passant la vesprada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia