El Centre del Carme Cultura Contemporània serà seu de la segona edició de Bava Kamo, festival i fira del llibre il·lustrat, del 13 al 15 de desembre. Es tracta d’un esdeveniment que pretén consolidar-se com la gran trobada anual al voltant dels llibres il·lustrats a València.

Amb el suport del Consorci de Museus, l’organització manté oberta fins a aquest dijous, 7 de novembre, una convocatòria pública per a seleccionar als il·lustradors i il·lustradores participants en l’exposició internacional d’il·lustració editorial ‘Babalunga i Kamolongos‘.

Podran presentar-se a aquesta convocatòria il·lustradors i il·lustradores majors de 18 anys, amb independència del seu lloc de procedència, ja siga de manera individual o en col·lectiu, amb il·lustracions que formen part d’una publicació o d’un projecte editorial, inèdit o publicat al llarg d’aquest 2019. Dels participants en aquesta exhibició se seleccionarà a la persona que realitzarà la imatge de la pròxima edició de 2020.

Un cocodril, una girafa, una goril·la… El selvàtic cartell d’aquest segon Bava Kamo és obra de l’il·lustrador madrileny Daniel Montero Galà en col·laboració amb Yinsen Studio, les dissenyadores responsables de la identitat gràfica de l’esdeveniment.

Montero Galà va ser seleccionat a partir de la primera convocatòria internacional ‘Babalunga i Kamolongos‘ per part d’un jurat de prestigi reconegut en el món de la il·lustració espanyola format per Manuela Rodríguez (directora editorial de Kalandraka), Sandra López i Ángel Domingo (directors de l’agència Pencil-Il·lustradors), Artur Galocha (director d’art de la revista ‘Retina – El País’), Inma *Corcho (directora del Museu ABC del Dibuix i la Il·lustració) i els membres de l’equip Bava Kamo.

El jurat va justificar la seua decisió per “la gran capacitat per a conjugar elements en aparença inconnexos i generar, així, unes imatges rotundes d’una gran contundència gràfica i cromàtica”. Especialitzat en l’àmbit editorial, aquest creador ha publicat més de trenta llibres il·lustrats amb companyies com Penguin Random House, Edelvives, SM, Anaya o Santillana.

Montero Galà presa, així, el relleu d’Ana Penyas (creadora del cartell de la primera edició), amb “una bigarrada imatge molt festiva que combina elements de l’imaginari del llibre de Carlos Pérez i Miguel Calatayud sobre Kembo, el lleó pacifista de les selves de Bava Kamo, amb una gran festa de personatges que lligen com a animals”, han indicat Manuel Garrit i Paula Pérez i de Lanuza, directors del festival.

A més de l’exposició, Bava Kamo presentarà activitats professionals i divulgatives i oferirà una gran fira integrada per editorials especialitzades, llibreries i segells d’autoedició. La convocatòria per als expositors que integraran la segona fira de Bava Kamo està oberta fins a l’1 de novembre.

Organitzada per la Fundació FULL i l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), durant la seua primera edició, més de 5.000 persones van visitar Bava Kamo, que va comptar amb 27 expositors i va coordinar més d’una dotzena d’activitats. A més, el festival va propiciar 70 entrevistes professionals i 85 docents van participar en les jornades de formació al professorat del CEFIRE.

Enguany, Bava Kamo tornarà a acollir les jornades de formació del professorat ‘Àlbum il·lustrat i escola’, coorganitzades amb el CEFIRE de Plurilingüisme de la Generalitat, però en aquesta ocasió se sumaran també els CEFIRE d’Educació Infantil i el Artísticexpressiu.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia