Les obres de la Variant Nord de Bétera començaran al desembre. Així ho ha anunciat aquest dimecres Diputació de València. Les obres donaran inici una vegada aprovada en Junta de Govern la classificació definitiva del procés d’adjudicació. Amb aquesta infraestructura, que compta amb un pressupost de 15,3 milions d’euros per a la seua primera fase, l’àrea de Carreteres de la Diputació de València té com a objectiu desviar els 12.000 vehicles que travessen Bétera cada dia i evitar el col·lapse permanent de trànsit dins del municipi.

El projecte dona resposta a una reivindicació històrica de Bétera, que porta anys suportant en el seu nucli urbà la confluència de tres carreteres d’elevada intensitat de trànsit, com són la CV-310 procedent de València en direcció Nàquera i Serra; la CV-336 que condueix a Sant Antoni de Benaixeve; i la CV-333 cap a Olocau.

Segons el diputat de Carreteres, Rafa García, “aquests embossos de trànsit suposen a més un risc afegit per a la seguretat viària i aquest és el principal motiu que s’haja prioritzat aquesta infraestructura”. L’actuació, que s’ha definit després d’analitzar fins a quatre alternatives diferents, arrancarà abans de final d’any, amb un termini d’execució de 24 mesos.

La primera fase discorre des del sud-est al nord del nucli urbà, connectant la carretera que ve de València amb la CV-310 cap a Nàquera i Serra, evitant així el pas per la travessia actual dins del municipi i facilitant els accessos a Bétera i als polígons industrials de L’Horta Vella i El Pla. El nou traçat, de 4,7 quilòmetres, inclou la construcció de quatre glorietes que, al costat de les vies de servei laterals, proporcionaran el control total dels accessos a la carretera.

En l’apartat tècnic, la nova variant tindrà una secció tipus de 7 metres de calçada, amb vorals de 1,5 metres i bermes de 0,50. A més, en la línia de promoure la mobilitat ciclopeatonal i la seguretat dels usuaris no motoritzats que segueix la Diputació des de la passada legislatura, es crearà en el marge esquerre una via de ciclovianants, segregada de la carretera, de 2,30 metres d’amplària.

En la proposta d’acord aprovada aquest dimecres per la Junta de Govern de la Diputació es recull l’adjudicació d’aquesta primera fase de la Variant Nord de Bétera a l’empresa Grup Bertolín SAU, per un import de 12.446.587,30 euros IVA exclòs. Una vegada completada la puntuació de les ofertes presentades en el procés obert, la corporació ha sol·licitat a l’empresa adjudicatària la documentació prevista en el plec de Clàusules Administratives Particulars. D’aquesta manera, ha obert el període de recursos per a les empreses excloses.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia