El Ple de Bétera va aprovar el passat dilluns l’expedient sobre protocol d’actuacions de risc en la infància i l’adolescència.

El regidor de Serveis Socials, Manuel Pérez, va explicar que hi ha 2 lleis en l’àmbit estatal (26/2015 del 28 de juliol) i Generalitat Valenciana (26/2018 del 21 de desembre). “Aquestes exposen que la competència per a determinar, valorar i poder intervindre declarar o determinar el cessament de la situació de risc que correspon a l’entitat local d’on té residència la persona protegida, en aquest cas el menor, li correspondria aplicar el protocol a l’equip bàsic de Drets Social”, va especificar Manuel.

“En aquest cas, l’article 7.5 de la llei 26/2018 indica que aquest protocol l’ha de facilitar la Generalitat Valenciana als diferents equips bàsics de Drets Socials de cada municipi”, va prosseguir el regidor. “En aquest cas, la Generalitat no ha facilitat el dia de hui el protocol perquè estan elaborant-lo i, per tant, l’equip bàsic de Drets Socials de Bétera a través de la seua assessora jurídica ha considerat que s’havia d’aprovar aquest protocol per a donar-li solució als problemes que puguen anant sorgint sobre menors que estiguen en risc”, va afegir l’edil. Aquest, també va comunicar que a més a més el protocol de l’equip bàsic “determina que en el moment que entre en vigor el protocol de la Generalitat Valenciana, l’altra deixarà de tindre efectes en tot alló que contradiga al protocol de la Generalitat Valenciana. De moment, treballarem amb el nostre”. Per a finalitzar, el regidor va donar les gràcies al treball de l’equip de Drets Socials de l’Ajuntament de Bétera.

D’altra banda, la regidora de Compromís, Daria Terrádez, va agrair també en primer lloc el treball del citat equip de Drets Socials i l’Assessoria Jurídica i va preguntar si “és un text definitiu”. Manuel Pérez va recordar que no era definitiu, ja que s’està a l’espera del protocol oficial de la Generalitat i en alguns punts un protocol i l’altre podrien contradir-se. Després d’aquest aclariment, Daria va mostrar la predisposició de Compromís per a col·laborar en aquesta classe d’assumptes.

Així mateix, la portaveu del PSV-PSOE,  José Ballesteros va preguntar si “dins d’aquest protocol està previst alguna mesura o alguna actuació en el cas que es tracte de persones amb discapacitat”.

A aquesta pregunta, el regidor de Serveis Social va mencionar que “és un protocol que unicament estableix la situació de risc en menors i la forma d’actuar de l’equip de Drets Socials a l’hora de trobar-se amb un cas de risc d’un menor tant si té una discapacitat com si no”.

Després de resoldre aquesta qüestió, Ballesteros també va mostrar el suport del PSPV-PSOE a aquest protocol. Tots els grups polítics van votar a favor d’aquest protocol.

A continuació, adjuntem un vídeo amb un resum d’aquest punt del ple:

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia