Els col·legis electorals de la Comunitat Valenciana han obert amb normalitat a les 09.00 hores, excepte el CEIP Enric Soler i Godes de Castelló. Aquest retardarà el seu tancament a les 20.13 hores per un error en la constitució d’una taula, i l’aparició de paperetes del Senat de Múrcia en un altre centre de la província d’Alacant.

Segons el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, en el cas de Castelló el retard s’ha produït pel fet que un president s’ha adonat que s’havia equivocat de taula després d’haver-lo constituït i ha hagut de tornar a repetir el procés en la correcta.

Quant a les paperetes del Senat de Múrcia que han aparegut en un col·legi de la província d’Alacant, Fulgencio ha informat que la presidenta de la mesa havia revisat el material sense trobar cap error pel que pel que sembla han sigut depositades posteriorment, un fet que està sent investigat per les forces i cossos de seguretat.

Un altre incident destacable ha sigut l’aparició aquesta matinada d’una pintada en la façana del col·legi Juan Comenius de València, en la qual podia llegir-se: “*Els carrers seràn nostres” que ha sigut netejada.

També ha destacat el fet que un home invident ha pres possessió de la presidència en la seua taula del col·legi situat en el centre cultural de les Cigarreres d’Alacant, al costat del seu acompanyant.

Segons ha informat, en total s’han repartit en els col·legis electorals de la Comunitat Valenciana un total de 88 equips de material accessible per a persones cegues o amb dificultat visual.

En total s’han instal·lat 6.043 meses electorals en 2.220 col·legis electorals (1.162 a València, 713 a Alacant i 345 a Castelló).

Els vots per correu entregats a les meses electorals de la Comunitat ascendeixen a 79.500, enfront dels 177.977 dels anteriors comicis.

Fulgencio ha agraït la labor de tot el personal que participa en el dispositiu especial per les eleccions, així com al voluntariat de Protecció Civil, a les juntes electorals i als cossos de seguretat.

El dispositiu de seguretat en la jornada electoral està format per més de 9.400 agents dels diferents cossos de seguretat, d’ells 4.641 són membres de la Guàrdia Civil, 3.340 de la Policia Nacional i més de 1.400 agents de les diferents policies locals i de la unitat adscrita.

Fulgencio ha assenyalat així mateix que durant la jornada de hui es realitzarà un important nombre de trasllats a col·legis de persones amb dificultat per a assistir pel seu propi peu.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia