El PSOE i Unidas Podemos han emés un comunicat de premsa sobre el seu preacord per a conformar Govern, el qual adjuntem a continuació:
El PSOE i Unidas Podemos hem aconseguit un preacord per a conformar un Govern progressista de coalició que situe a Espanya com a referent de la protecció dels drets socials a Europa, tal com els ciutadans han decidit en les urnes.

Totes dues formacions comparteixen la importància d’assumir el compromís en defensa de la llibertat, la tolerància i el respecte als valors democràtics com a guia de l’acció de govern d’acord amb el que representa la millor tradició europea.

Els detalls de l’acord es faran públics en els pròxims dies. Actualment, estem avançant conjuntament en una negociació encaminada a completar l’estructura i funcionament del nou govern que es regirà pels principis de cohesió, lleialtat i solidaritat governamental, així com pel de idoneïtat en l’acompliment de les funcions.

Els eixos prioritaris d’actuació del govern progressista de coalició se centraran en donar resposta als principals reptes que té davant la societat espanyola en el seu conjunt:

1.- Consolidar el creixement i la creació d’ocupació. Combatre la precarietat del mercat laboral i garantir treball digne, estable i de qualitat.
2.- Treballar per la regeneració i lluitar contra la corrupció. Protegir els serveis públics, especialment l’educació – incloent l’impuls a les escoles infantils de zero a tres anys-, la sanitat pública i l’atenció a la dependència. Blindatge de les pensions dels nostres majors: assegurar la sostenibilitat del sistema públic de pensions i la seua revaloració conforme al cost de la vida. L’habitatge com a dret i no com a mera mercaderia. Apostar per la ciència com a motor d’innovació econòmica
i dignificar les condicions de treball del sector. Recuperar talent emigrat. Controlar l’extensió de les cases d’apostes.
3.- Lluita contra el canvi climàtic: la transició ecològica justa, la protecció de la nostra biodiversitat i la garantia d’un tracte digne als animals.
4.- Enfortir a les petites i mitjanes empreses i a els/as autònoms/as. Impulsar la reindustrialització i el sector primari. Facilitar des de l’Administració les bases per a la creació de riquesa, benestar i ocupació, així com l’impuls digital.
5.- Aprovació de nous drets que aprofundisquen el reconeixement de la dignitat de les persones com el dret a una mort digna, a l’eutanàsia, la salvaguarda de la diversitat i assegurar Espanya com a país de memòria i dignitat.
6.- Assegurar la cultura com a dret i combatre la precarietat en el sector. Fomentar l’esport com a garantia de salut, integració i qualitat de vida.
7.- Polítiques feministes: garantir la seguretat, la independència i la llibertat de les dones a través de la lluita decidida contra la violència masclista, la igualtat retributiva, l’establiment de permisos de paternitat i maternitat iguals i intransferibles, la
fi del tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual i l’elaboració d’una Llei d’igualtat laboral.
8.- Revertir la despoblació: suport decidit a la trucada Espanya buidada.
9.- Garantir la convivència a Catalunya: el Govern d’Espanya tindrà com a prioritat garantir la convivència a Catalunya i la normalització de la vida política. Amb aquest fi, es fomentarà el diàleg a Catalunya, buscant fórmules d’enteniment i trobada, sempre dins de la Constitució. També s’enfortirà l’Estat de les autonomies per a assegurar la prestació adequada dels drets i serveis de la seua competència. Garantirem la igualtat entre tots els espanyols.
10.- Justícia fiscal i equilibri pressupostari. L’avaluació i el control de la despesa pública és essencial per al sosteniment d’un Estat del benestar sòlid i durador. El Govern impulsarà polítiques socials i nous drets conformement als acords de responsabilitat
fiscal d’Espanya amb Europa, gràcies a una reforma fiscal justa i progressiva que ens acoste a Europa i en la qual s’eliminen privilegis fiscals.

                                                                                                                                                     En Madrid, a 12 de novembre de 2019

Pedro Sánchez Pérez-Castejón                                                                                                                           Pablo Iglesias Turrión

Imprimir article
Comenta aquesta notícia