Aquest dimarts s’han donat a conéixer les diferents nominacions dels Premis Carles Santos de la Música ValencianaLa directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha sigut l’encarregada d’anunciar les nominacions a la 2a edició d’aquests premis organitzats per la conselleria d’Educació, Cultura i Esport. L’anunci s’ha realitzat després de la reunió de ratificació de les votacions telemàtiques del jurat.

Dins la categoria de les persones i grups nominades a la categoria de millor disc de música tradicional, es troba el nostre veí Xavier de Bétera, per ‘Empremtes’. la resta dels nominats són: Sis Veus, per ‘Els dies i les dones’; Spanish Brass i Carles Dénia, per ‘Mira si hem corregut terres’ i Aljub, per ‘De les restes dels naufragis’.

En la categoria de millor disseny els nominats són: Ortogràfic, pel disc d’Ed Bloom, ‘Ed Bloom’; Fran Rodríguez pel disc de Valira, ‘Ecos de aventura’; Antonio Mateo i Ariadna Rodríguez, pel disc de Tardor, ‘El mal pas’, i Víctor Puchalski i Enric Alepuz, pel disc de Gener, ‘Cante el cos elèctric’. Les nominacions a millor gira són Zoo, El Diluvi, Mafalda i Harmonia del Parnàs.

Les nominacions a millor vídeo són: Prozak Soup, per ‘Come on’; Badlands, per ‘Weak men cherish’; El Diluvi, per ‘Heroïnes de la fosca nit’; Xavi Sarrià i Roba Estesa, per ‘Com animals salvatges’. Els nominats a millor artista revelació: La Fúmiga, Jazzmatics, Valira i Caguama Trio.

En la categoria de millor disc de cançó d’autor trobem Miquel Gil, per ‘Geometries’; Mireia Vives i Borja Penalba, per ‘Cançons de fer camí’; Feliu Ventura, per ‘Convocatòria’, i Mara Aranda, per ‘Trobairitz’.

Les persones i grups nominats al Millor disc de música de repertori (clàssica i contemporània) són: Spanish Brass per ‘XXX’; David Fons per ‘Viola Oppression’; Ensemble de Flautas per ‘Pachamama. Dances of the Earth’; i Josep Vicent & Adda per ‘Música per a les emocions’.

Les nominacions a la categoria de millor disc de fusió i mestissatge són: El Diluvi, per ‘Junteu-vos’; La Trocamba Matanusca, per ‘A pic i pala’; Insoma, per ‘Incandescent’, i El Tio la Careta, per ‘Grita Rebélate’.

Els nominats i nominades a millor disc de jazz són Viktorija Pilatovic, per ‘The only light’; Tariq, per ‘Tariq’; Ales Cesarini & Payoh Soul Rebel, per ‘Dandelion’, i David Pastor, per ‘Film session’.

En la categoria de millor disc de música familiar, els nominats són: Ramonets, per ‘Fes-ho tu mateix’; Rodamons Teatre, per ‘Emocioanant’; La Pop, per ‘Vol.2’, i Canta Canalla, per ‘Revolucions per menuts’.

Els i les artistes nominats al millor disc de música urbana són: Tòrtel i Jordi Sapena, per ‘Cuineres i cuiners’; El Hombre Viento, per ‘Del amor y otras historias’; Fran Yera, per ‘Cuidados Violentos’, i Tesa, per ‘Rural’. Els nominats a millor disc de recuperació del patrimoni són: Èlia Casanova, per ‘L’Universo sulla pelle’; Capella de Ministrers, per ‘El Grial’; Capella de Ministrers, per ‘Lucretia Borgia’, i Harmonia del Parnàs, per ’15’.

Els nominats a millor disc de pop són: Sole Giménez, per ‘Mujeres de música’; Verdcel, per ‘Bifocal: ras i pols’; Mireia Vilar, per ‘La Plaga’, i Gener, per ‘Cante el cos elèctric’.

Pel que fa a la categoria de Millor disc de rock, s’ha nominat a Neus Ferri per ‘Canciones de amor al odio’; Mafalda per ‘Palabras forman caos’; Funkiwis per ‘Baile de buitres’; i Tardor per ‘El Mal Pas’.

Per últim, les cançons nominades a la categoria de millor cançó són: ‘Heroïnes de la fosca nit’, d’El Diluvi; ‘Ona electromagnètica’, de Gemma Vanyó; ‘Baile de buitres’, de Funkiwis, i ‘Mediterrània’, de La Fúmiga. El guanyador en la categoria de millor disc eixirà de tots els treballs nominats a les categories de disc.

Enguany, com a novetat, s’incorpora el premi del públic, que s’atorgarà per les votacions rebudes telemàticament per mitjà del web entre tots els àlbums que concorren com a nominats a les categories de millor disc.

Els guardons es lliuraran el pròxim 12 de desembre al Teatre Principal de València. Les nominacions han sigut decidides per un jurat format per membres de les principals associacions professionals de l’escena musical valenciana entre les candidatures rebudes fins al 4 d’octubre.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia