(EFE) Agents del Seprona de la Comandància de la Guàrdia Civil de València investiguen a una dona i un home de 36 anys per un suposat delicte d’abandó animal. Es tracta de l’abandó d’una serp boa de Madagascar que ha sigut trobada en la via pública del municipi veí de la comarca del Camp de Túria l’Eliana.

La Guàrdia Civil va informar aquest dimecres que va rebre un avís de la troballa en una via pública d’un exemplar de serp, per la qual cosa els agents del Seprona es van traslladar fins al lloc de depòsit per a la seua identificació.

Per a la seua identificació es va procedir a l’escaneig de la serp mitjançant lector de microxip, llançant un resultat positiu que va determinar que es tracta d’una serp Boa de Madagascar, inclosa en l’Annex A del Reglament (CE) número 338/97 que regula a Europa el Conveni CITES (posseeix màxima protecció).

Els agents van intentar localitzar al propietari però, pel fet que sobre la mateixa no constava denúncia de desaparició, ni es trobava registrada en les bases de dades, van sol·licitar a l’Autoritat CITES informació sobre aqueix exemplar i van esbrinar finalment que el criador resideix a Barcelona.

Per a la localització del propietari es va seguir la línia de traçabilitat de la serp, amb trucades telefòniques i declaracions de testimonis. Les diligències han sigut entregades en la Fiscalia Provincial de València.

El propietari va explicar als agents que la serp es trobava a càrrec d’un familiar resident en la localitat de l’Eliana el dia de la seua troballa, per la qual cosa es va procedir a la investigació d’aqueix familiar per ser la persona encarregada de la seua custòdia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia