(EFE) Els preus van pujar un 1,1% a l’octubre respecte al mes anterior en la Comunitat Valenciana.

Es tracta d’un ascens que deixa la inflació interanual en el 0,0% i en un 0,6% en el que va de 2019. Així ho indica l’Índex de Preus al Consum (IPC) fet públic aquest dijous, 14 de novembre.

Per sectors, els preus van pujar especialment a l’octubre en vestit i calçat (un 11,8%) i aliments i begudes no alcohòliques (2,2%). D’altra banda, van baixar sobretot en oci i cultura (-0,9%) i hotels, cafés i restaurants (-0,6%).

A nivell nacional, l’IPC va registrar a l’octubre una pujada interanual del 0,1%, igual al repunt registrat al setembre, davant la pujada del preu de l’electricitat i les fruites, que ha sigut compensada per la baixada de carburants i paquets turístics. L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha confirmat aquest dijous la taxa avançada fa dues setmanes, que manté la inflació al nivell més baix dels últims tres anys.

L’INE indica també que en la inflació d’octubre ha pressionat a l’alça el grup d’habitatge -cau un 3,9%, quasi un punt menys que al setembre- per l’encariment de la electricitat, que s’abaratia l’any passat, i malgrat la caiguda del preu del gas.

A més, la pujada del preu de la fruita ha contribuït a elevar un 1,2% la taxa dels aliments i begudes no alcohòliques, tres dècimes més, a pesar que els llegums i hortalisses es van mantindre estables.

Per contra, van pressionar a la baixa els preus del transport en caure un 0,8%, quan al setembre romanien estables, per l’abaratiment de carburants i lubrificants i, en menor mesura, el transport aeri de passatgers.

Els preus de l’oci i la cultura van baixar un 0,2%, amb el que la taxa és tres dècimes inferior a la de setembre.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia