El pròxim 7 de desembre, Bétera acollirà la XII Mostra de l’Associació Cultural l’Aljama de BéteraLa celebració de la mostra donarà inicia a les 19.00 hores a l’auditori de la Casa de Cultura de Bétera. Les entrades anticipades es poden adquirir en Pollos Planes de Bétera o contactant amb qualsevol membre de l’associació L’Aljama.

Enguany serà una edició molt especial, ja que es contarà amb la participació del grup Alkartasuna Dantza Taldea de Bermeo. Aquesta formació mostrarà la riquesa i la gran varietat que es pot trobar i admirar dins la cultura popular i tradicional del País Basc. D’aquesta manera, els  de Bermeo tornaran la visita que l’Aljama va fer l’any passat per participar al Festival Internacional que organitzen a la citada localitat.

Així mateix, també serà molt especial perquè en aquesta edició la recaptació de les entrades anirà destinada a la Fundació Vicente Ferrer. Doncs, gran part de la participació de l’Aljama en la Mostra anirà dedicada a la celebració dels 50 anys de la Fundació Vicente Ferrer.

Orígens de L’Aljama

L’Aljama de Bétera va nàixer en l’any 2004, a causa de la motivació d’un grup de persones amb iniciatives i molta il·lusió per treballar en l’apassionant món de la Cultura Popular i Tradicional Valenciana. Aquesta és una entitat cultural que te per finalitat l’estudi, documentació, ensenyament, difusió i foment dels elements que formen part de la cultura popular i tradicional valenciana, especialment el ball, la música i les cançons, els instruments i la indumentària.

Per tant, l’Aljama va sorgir amb el ferm propòsit de recuperar i donar a conéixer els nostres balls, cançons i músiques. Amb molta voluntat i esforç han aconseguit recuperar, crear i mantindre algunes de les manifestacions més importants, originals i característiques de la comarca del Camp de Túria, com són el Ball dels Oficis de Llíria, les Danses de Bétera i un ampli repertori de cançons i melodies publicades en els seus treballs discogràfics.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia