Bétera acollirà el I Festival de Novel·la Bétera Històrica Noir del 22 al 24 de novembre. Es tracta d’una ambiciosa iniciativa cultural de l’Ajuntament de Bétera impulsada per les regidories de Turisme i Patrimoni juntament amb l’àrea de Cultura.

Aquest festival de contingut literari es durà a terme en l’edifici municipal de Casa Nebot, sent l’avantsala del que s’està preparant per a l’any 2020. Es tracta d’un concurs de relat curt, obert a tota la població. Així, tota persona que vulga participar haurà d’inscriure’s abans del 3 de març de 2020, en el següent enllaç, http://beterahistoricanoir.es/inscripcion-concurso-de-relato-corto/. Hi haurà dues categories: categoria A per a aquelles persones d’entre 16 i 18 anys i categoria B per a persones majors de 18 anys.

Des de l’àrea de Cultura, Patrimoni i Turisme, es pretén afavorir la lectura i el coneixement històric, així com la projecció del seu patrimoni artístic i dels seus costums.

Per a ampliar informació es pot consultar la pàgina web creada per a l’ocasió, http://beterahistoricanoir.es/, on hi ha informació tant del I Festival com del concurs de relat curt.

Des de l’Ajuntament de Bétera es vol animar a tota la població a participar de ambdós activitats culturals, que implica tant la participació dels joves com dels adults.

Programació

Durant la jornada del divendres tindrà lloc la inauguració a les 19.00 hores. Posteriorment, el catedràtic valencià Joaquín Camps, premi Azorín 2019, donarà començament a la primera de les ponències organitzades per a aquests dies.

El dissabte a les 11.00 hores, hi haurà un taller de relat històric per a joves de 16 i 17 anys que serà impartit per la novel·lista Laura Martínez, membre de l’Escola d’Escriptors. A les 13.00 hores, Irene Vallejo, serà la responsable de recórrer la vida del llibre i també de les persones que l’han protegit durant segles. Per a la vesprada, a les 18:00 hores, Daniel Fopiani presentarà la seua novel·la La melodia de la foscor. Per a finalitzar la vesprada, a les 20.30 hores, el reconegut Carlos Bardem presentarà el seu últim llibre Mongo Blanco.

Per a tancar aquest festival, durant el matí del diumenge 24 de novembre, es comptarà amb la presència de les escriptores Gadea Fitera, Jacinta Ramírez i Ana Griott. Començarà a les 11.00 hores i es perllongarà fins a les 14.00 hores aproximadament.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia